Tajskie Lody Herbaciane
Przepis Tajskie lody Tean może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis służy 3. Ten deser ma 628 kalorii, 13g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz żółtka jaj, Tajskie liście herbaty, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tajska Mrożona Herbata, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, doprowadzić pół na pół na wolnym ogniu. Wymieszać tajską herbatę, wyłączyć ogień i stromo przez pięć minut.
W misce ubijamy żółtka i cukier, aż żółtka bledną i zgęstnieją. Powoli kadzi około jednej szklanki mieszaniny mlecznej do żółtek, ubijając stale, a następnie przenieść żółtka do rondla, ubijając dobrze połączyć.
Włącz ciepło na średnim poziomie i często ubijaj, aż powstanie cienki, syropowaty krem.
Dodać sól do smaku. Krem powinien lekko pokryć tył łyżki, a przesunięty palec powinien pozostawić czystą linię. Nie gotuj kremu aż do zgęstnienia.
Wlać przez sitko z drobnej siatki i schłodzić przez noc przed ubijaniem zgodnie z instrukcjami producenta. Schłodzić lody w zamrażarce przez co najmniej trzy godziny przed podaniem, z mżawką skondensowanego mleka na wierzchu. Lody najlepiej spożywać w dniu ich powstania.