Tajskie Lody Herbaciane

Tajskie Lody Herbaciane
Przepis Tajskie lody Tean może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis służy 3. Ten deser ma 628 kalorii, 13g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz żółtka jaj, Tajskie liście herbaty, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tajska Mrożona Herbata, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, doprowadzić pół na pół na wolnym ogniu. Wymieszać tajską herbatę, wyłączyć ogień i stromo przez pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W misce ubijamy żółtka i cukier, aż żółtka bledną i zgęstnieją. Powoli kadzi około jednej szklanki mieszaniny mlecznej do żółtek, ubijając stale, a następnie przenieść żółtka do rondla, ubijając dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
ChochlaChochla
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Włącz ciepło na średnim poziomie i często ubijaj, aż powstanie cienki, syropowaty krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodać sól do smaku. Krem powinien lekko pokryć tył łyżki, a przesunięty palec powinien pozostawić czystą linię. Nie gotuj kremu aż do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Wlać przez sitko z drobnej siatki i schłodzić przez noc przed ubijaniem zgodnie z instrukcjami producenta. Schłodzić lody w zamrażarce przez co najmniej trzy godziny przed podaniem, z mżawką skondensowanego mleka na wierzchu. Lody najlepiej spożywać w dniu ich powstania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Niebieskich Ziemniaków2 Funty Niebieskich Ziemniaków
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje3
Ocena Zdrowia5
Magazyn