Tajskie Curry Z Kurczakiem

Tajskie Curry Z Kurczakiem
Thai Chicken Curry to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.89 za porcję. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, cebulę, udka z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajskie Curry Z Kurczakiem, Tajskie Curry Z Kurczakiem, oraz Thai Red Chicken Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać pastę curry i gotować, mieszając, aż pachną, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
3
Dodaj marchew, cebulę i pieprz i gotuj, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
PieprzPieprz
CebulaCebula
4
Dodać ziemniaki, kurczaka, mleko kokosowe i 1 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, mieszającokazalnie, aż kurczak jest gotowany przez i ziemniaki są miękkie, ok. 20 minut. Curry dzielimy na miseczki i polewamy ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
Curry W ProszkuCurry W Proszku
ZiołaZioła
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W porcji: 260 kalorii, 14 g tłuszczu, 3 g błonnika
6
Bon Appétit

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn