Tajski Zielony Kurczak Curry

Przepis tajski Zielony Kurczak Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 905 kalorii, 56g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz czosnek, pasta curry, olej do gotowania, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Tajski Zielony Kurczak Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka wrzucić najpierw w 1 łyżce ciemnego sosu sojowego, następnie w mące, równomiernie pokrywając kawałki.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść kurczaka na patelni, gotować i mieszać kurczaka aż rumiane, o 5 protokół.
Zmniejszyć ogień do średniej i wymieszać z pastą curry. Gotować przez 1 minutę, aż pachną, a następnie wymieszać zieloną cebulę, czosnek i imbir; gotować dodatkowe 2 minuty. Powrót kurczaka na patelnię, mieszając płaszcz z mieszaniną curry. Mieszamy mleko kokosowe, sos rybny, 1 łyżkę sosu sojowego i cukier do mieszanki Kurczak-curry. Pozostawić na wolnym ogniu przez 20 minut, aż kurczak będzie miękki.
Podawać udekorowane liśćmi kolendry.