Tajski sos orzechowy

Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, laktoowowegetariańskiego i wegańskiego dodatku ? Tajski dressing orzechowy może być super przepisem do wypróbowania. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 157 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz brązowy cukier, olej sezamowy, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów azjatyckiego jedzenia. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Tajska surówka z warzyw z dressingiem orzechowym i chrupiącymi wontonami , Tajski dressing z imbirem i limonką oraz Wegetariańskie sajgonki bezglutenowe z tajskim sosem orzechowym .
Instrukcje
Rozpuść mąkę kukurydzianą w 1/2 szklanki zimnej wody; odstaw.
Wymieszaj sos sojowy, masło orzechowe, brązowy cukier, biały ocet, olej sezamowy i 1 szklankę ciepłej wody w małym rondelku na średnim ogniu; gotuj na wolnym ogniu i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Wymieszaj z mieszanką skrobi kukurydzianej; gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 1 lub 2 minuty.
Udekoruj posiekanymi orzeszkami ziemnymi i listkami mięty według uznania.