Tajski sos orzechowy

Tajski sos orzechowy
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, laktoowowegetariańskiego i wegańskiego dodatku ? Tajski dressing orzechowy może być super przepisem do wypróbowania. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 157 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz brązowy cukier, olej sezamowy, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów azjatyckiego jedzenia. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Tajska surówka z warzyw z dressingiem orzechowym i chrupiącymi wontonami , Tajski dressing z imbirem i limonką oraz Wegetariańskie sajgonki bezglutenowe z tajskim sosem orzechowym .

Instrukcje

1
Rozpuść mąkę kukurydzianą w 1/2 szklanki zimnej wody; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Wymieszaj sos sojowy, masło orzechowe, brązowy cukier, biały ocet, olej sezamowy i 1 szklankę ciepłej wody w małym rondelku na średnim ogniu; gotuj na wolnym ogniu i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Wymieszaj z mieszanką skrobi kukurydzianej; gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 1 lub 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Podawać na ciepło.
4
Udekoruj posiekanymi orzeszkami ziemnymi i listkami mięty według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn