Tajski marynowany stek i sałatka ziołowa

Tajski marynowany stek i sałatka ziołowa
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Marynowany stek w stylu tajskim i sałatka ziołowa może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.74 za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz kiełki fasoli mung, brązowy cukier, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tajski Marynowany Stek Z Flanki, Stek Marynowany Pomidorowo-Ziołowy, oraz Grillowany Stek Marynowany Ziołowo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wodę z cukrem w małym rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Przełożyć do małej miski, dodać sos rybny, sok z limonki, czosnek i chili w proszku i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Przenieś połowę do małego pojemnika i zarezerwuj do kroku
4
Do pozostałej połowy dodać olej i ubijać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Umieść stek w worku z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów z marynatą. Wycisnąć powietrze, zamknąć worek i pozostawić mięso do marynowania, obracając od czasu do czasu, przez co najmniej 1 godzinę i do 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Wyjąć stek z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami. Zapal duży komin pełen węgli i poczekaj, aż pokryją się szarym popiołem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Rozprowadzić równomiernie na 1/2 rusztu, pozostawiając drugą połowę pustą.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
8
Umieść ruszt do gotowania na miejscu, przykryj i pozwól grillowi rozgrzać się przez 5 minut. Zeskrobać ruszty do gotowania, a następnie umieścić stek na gorącej stronie grilla. gotować, aż dobrze zwęglone, o 3 protokół. Flip stek i nadal gotować, aż druga strona jest dobrze zwęglone, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Przenieś stek na chłodniejszą stronę grilla, przykryj i gotuj, aż środek steka zarejestruje się w temperaturze 52° na termometrze intant-read dla średnio rzadkich, lub 135 ° dla średnich, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Przenieś do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw stek na co najmniej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
11
Cienko pokroić wołowinę na ziarno i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
12
Dodaj zioła, szalotki, kiełki fasoli, i zastrzeżone marynaty, i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
13
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn