Tajski letni gulasz fasolowy z kurczakiem

Tajski letni gulasz fasolowy z kurczakiem
Przepis Thai Summer Bean gulasz z kurczakiem może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w mniej więcej 1 godzina. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 585 kalorii, 41g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka bulionu z kurczaka, liście bazylii, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Letni Gulasz Z Warzywami I Kurczakiem, Gulasz letni z kurczakiem i piwem, oraz Letni gulasz z kurczakiem i bazylią.

Instrukcje

1
Rozpal grilla. Kurczaka doprawić solą i pieprzem, natrzeć 1 łyżką oleju i sokiem z limonki. Grill kurczaka na dużym ogniu, aż rumiane i gotowane przez, o 21/2 protokół na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Przenieś kurczaka na deskę do rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
W średnim rondlu z wrzącą wodą, gotować fasolę fava tylko do jasnozielonego, o 2 protokół; odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Pracując nad miseczką, wyjmij fasolę ze skórek palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W tym samym rondlu połowę mleka kokosowego ubić zieloną pastą curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Pasta CurryZielona Pasta Curry
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Ubijamy pozostałe mleko kokosowe, 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, sos rybny i cukier i doprowadzamy do wrzenia. Dusić na małym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
SOS przełożyć do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać 10 liści bazylii i 1/4 szklanki kolendry i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
8
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Dodaj fasolkę szparagową i żółtą fasolę woskową oraz kukurydzę i gotuj na dużym ogniu przez 2 minuty, często rzucając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Fasola Woskoważółta Fasola Woskowa
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
11
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki bulionu. Przykryć patelnię i dusić fasolę do miękkości, o 3 protokół. Wymieszać w sosie kokosowo-curry i fasoli fava i gotować na wolnym ogniu, aż tylko ogrzane przez. Gulasz doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
GulaszGulasz
Fasola FavaFasola Fava
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Pokroić kotlety z kurczaka w poprzek na paski 1/2 cala. Dusić gulasz do płytkich misek. Wierzch z paskami kurczaka i udekorować liśćmi bazylii i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet Z KurczakaKotlet Z Kurczaka
świeża Kolendraświeża Kolendra
Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)Starta Słodka Cebula (lub Drobno, Drobno Posiekana)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
13
Podawać z limonką i ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn