Tajski gulasz z kurczaka z pierogami ziemniaczano-Szczypiorkowymi

Przepis tajski gulasz z kurczaka z pierogami ziemniaczano-Szczypiorkowymi może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 340 kalorii, 30g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. Mieszanka szczypiorku, udka z kurczaka, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć żółtko, możesz podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gulasz wołowy z kluskami ziemniaczanymi, Gulasz wołowy z pierogami ziemniaczanymi, oraz Pikantny gulasz wieprzowy z kluskami ziemniaczanymi.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu i przykryj gorącą wodą. Gotować na dużym ogniu do miękkości, o 12 protokół.
W międzyczasie rozgrzej olej w dużej, ciężkiej zapiekance.
Dodać kurczaka i gotować na dużym ogniu, aż lekko rumiane, 4 protokół.
Dodaj cebulę i jalapeo i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, 4 protokół.
Dodać 3 łyżki sosu rybnego i wywar i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 10 protokół.
Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć ziemniaki do ricera i wcisnąć do miski. (Alternatywnie, rozgnieść ziemniaki.) Rezerwować wodę ziemniaczaną.
Dodaj 2 łyżki mąki, żółtko, szczypiorek i 1/2 łyżeczki soli do ziemniaków i mieszaj, aż powstanie sztywne ciasto. Ciasto wyłożyć na mocno posypaną mąką deskę i podzielić na pół.
Zwiń każdy kawałek w linę o grubości 1/2 cala.
Przetnij liny na 1-calowe kawałki.
Dodaj bok choy do gulaszu i gotować, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, 1 minutę.
Zagotować wodę ziemniaczaną i dodać pierogi. Gotować na dużym ogniu, aż powstaną na powierzchnię, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć do gulaszu z kurczaka.
Dodaj bazylii i pozostałą 1 łyżkę sosu rybnego i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 protokół.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.