Tajska Zupa Zimowa

Tajska Zupa Zimowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskiej zimowej zupy. Ten przepis służy 3. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Jeśli masz trawę cytrynową, liście kolendry, Tajskie chiles i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 73 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantna Tajska Kokosowa Zupa Z Makaronem Zimowym (Fall Fest), Tajskie Tofu i squash zimowy, oraz Tajski Czerwony Kurczak Curry z dynią zimową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zagotuj wywar, a następnie dodaj liście limonki, chiles, czosnek, imbir i trawę cytrynową.Obniżyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.Odkryj garnek i wymieszaj z kurczakiem, mlekiem kokosowym, pieczarkami, sosem rybnym, sokiem z cytryny i limonki. Gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3
Wlać do miseczek i posypać kolendrą. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn