Tajska zupa kokosowa z tofu i pieczarkami

Tajska zupa kokosowa z tofu i pieczarkami
Tajska zupa kokosowa z tofu i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 174 kalorie, 21g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, tajską pastę curry, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tajski rosół kokosowy (Tom Kha Gai) z pieczarkami, tajska zupa z tofu, jak zrobić tajską zupę z tofu, oraz Thai Tofu z czerwonym sosem Curry na kokosowym ryżu Scallion.

Instrukcje

1
Połącz skórkę z limonki, trawę cytrynową, imbir i mleko kokosowe z wywarem w dużym rondlu i zagotuj. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Eliksir GEliksir G
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj pastę curry pół łyżeczki na raz, dobrze mieszając, aby połączyć i degustacji, jak idziesz, aby upewnić się, że nie sprawiają, że zbyt ostre. Wymieszać z tofu, grzyby, cukier, sos sojowy, i sól, do smaku. Dusić jeszcze przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Dodaj sok z limonki (użyłam soku z połowy limonki) i podawaj na ryżu, przyozdobiony paseczkami czerwonej papryki i startą skórką z limonki, z dodatkową limonką na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn