Przepis tajska Wołowina z bazylią jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 22g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 69 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotki, sos rybny, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Tajska Wołowina Z Bazylią, Tajska Wołowina Z Bazylią, oraz Wołowina Panang Z Pachnącą Tajską Bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na wysokiej temperaturze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek i 1 chile i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
3
Dodać wołowinę, doprawić solą i pieprzem i gotować, rozbijając łyżką i naciskając mocno, aby pomóc brązowy, aż gotowane przez i ładnie chrupiące inspiracje, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Dodać bulion i 2 szklankipodstawy i gotować, mieszając, aż bazylia zwiędnie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Wrzucić marchew, szalotki,1 łyżka soku z limonki, i pozostałe chile, 1 filiżanka liści bazylii, and1 łyżka oleju w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Słonina Wieprzowa
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wymieszaj sos sojowy, sos rybny, cukier i pozostałe 3 łyżki soku z limonki w innej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Top ryż z wołowiną i slaw i drizzlewith sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Podawać kliny limonki do wyciskania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
9
W porcji: 240 kalorii, 12 g tłuszczu, 2 g błonnika
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.