Tajska Inspirowana Pikantną Zupą Curry Z Dyni Piżmowej
Tajska inspirowana pikantną Curry zupa z dyni piżmowej to indyjska hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 90 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, pasty curry, marchewki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 71%. Spróbuj Jesienna Złota Zupa Z Dyni Piżmowej - O Tajskich Smakach, Jesienna Złota Zupa Z Dyni Piżmowej - O Tajskich Smakach, oraz Tajska Zupa Z Dyni Piżmowej Curry dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Podgrzej duży garnek z grubym dnem na średnim ogniu; dodaj oliwę z oliwek. Gotuj i mieszaj chili moritas w gorącym oleju, aż chili moritas zostaną wydmuchane i zmiękczone, 3 do 5 minut. Wymieszaj cebulę, marchewkę, seler, czosnek, sól i pieprz w chili moritas i gotuj, aż cebula będzie przezroczysta, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Wymieszaj pastę curry i paprykę z mieszanką chili i cebuli, aż się pokryje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Uncje Płynu świeżej Wody
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj dynię piżmową; gotuj i mieszaj, aż dynia lekko się zrumieni, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
4
Wlej wywar z kurczaka, wodę i mleko kokosowe do mieszanki do squasha; dodaj liście laurowe. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż squash zmięknie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Słonina Wieprzowa
Nóż Do Obierania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Wlej mieszankę do squasha do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywkę; pulsuj kilka razy, zanim wyjdziesz, aby się zmiksować. Puree partiami, aż będzie gładkie.
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Viva Diva Moscato Prosecco. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.