Tajska Inspirowana Pikantną Zupą Curry Z Dyni

Tajska Inspirowana Pikantną Zupą Curry Z Dyni
Tajska inspirowana pikantnym Curry zupa z dyni może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, oliwę z oliwek, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jesienna Złota Zupa Z Dyni-Z Tajskimi Smakami, Tajska Zupa Curry Z Dyni, oraz Tajska Kokosowa Curry Zupa Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać duży garnek z grubym dnem na średnim ogniu; dodać oliwę z oliwek. Gotować i mieszać chili moritas w gorącym oleju, aż chili moritas są nadmuchane i zmiękczone, 3 do 5 minut. Wymieszać cebulę, marchew, seler, czosnek, sól, i pieprz do chili moritas i gotować, aż cebula jest przezroczysta, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wymieszać pastę curry i paprykę do mieszanki chili i cebuli aż do powlekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać dyni; gotować i mieszać, aż squash jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Wlać bulion z kurczaka, wodę i mleko kokosowe do mieszanki squasha; dodać liście laurowe. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż squash zmięknie, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Wlać mieszaninę do miksera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia21
Magazyn