Tajska Inspirowana Pikantną Zupą Curry Z Dyni

Tajska inspirowana pikantnym Curry zupa z dyni może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, oliwę z oliwek, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jesienna Złota Zupa Z Dyni-Z Tajskimi Smakami, Tajska Zupa Curry Z Dyni, oraz Tajska Kokosowa Curry Zupa Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek z grubym dnem na średnim ogniu; dodać oliwę z oliwek. Gotować i mieszać chili moritas w gorącym oleju, aż chili moritas są nadmuchane i zmiękczone, 3 do 5 minut. Wymieszać cebulę, marchew, seler, czosnek, sól, i pieprz do chili moritas i gotować, aż cebula jest przezroczysta, 10 do 15 protokół.
Wymieszać pastę curry i paprykę do mieszanki chili i cebuli aż do powlekania.
Dodać dyni; gotować i mieszać, aż squash jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Wlać bulion z kurczaka, wodę i mleko kokosowe do mieszanki squasha; dodać liście laurowe. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż squash zmięknie, o 1 godzinę.
Wlać mieszaninę do miksera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!