Tajska bazylia i kurczak Chile
Przepis tajska bazylia i kurczak Chile jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, pomidory śliwkowe, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajski Kurczak z bazylią i 5 pikantnych makaronów z bazylią s, Tajski Kurczak z bazylią (kai Kraphao), oraz Pikantny Tajski Kurczak Z Bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połącz sok z limonki z sosem sojowym, cukrem i sosem rybnym.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni lub woku.
Dodać kurczaka i czosnek i smażyć na dużym ogniu przez 3 minuty; przenieść na talerz.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju i szalotki na patelni i smażyć przez 2 protokół.
Dodaj pomidory i chile i smażyć przez 2 protokół. Wymieszać z kurczakiem i sokiem z limonki i gotować na wolnym ogniu przez 30 sekund.
Zdjąć z ognia i wymieszać w Tajskiej bazylii.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.