Tajny składnik (kurkuma): marokański Tagine jagnięcy z kurkumą, cebulą i oliwkami

Tajny składnik (kurkuma): marokański Tagine jagnięcy z kurkumą, cebulą i oliwkami
Tajny składnik (kurkuma): marokański Tagine jagnięcy z kurkumą, cebulą i oliwkami jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 43g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.75 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 44 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Jeśli masz kolendrę, wino, jagnięce golonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tajny składnik (kurkuma): Żółty groszek i cebula Maman, Tajny Składnik (Kurkuma): Gobi Gobi, oraz 5-składnikowa cytrynowa kurkuma Quinoa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w wysokiej jednostronnej patelni na średnim ogniu. Jagnięcinę obficie doprawić solą i pieprzem. Usmaż baranka na rozgrzanym oleju, aż Baranek będzie złoty z każdej strony. Powinno to zająć około 10 minut na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Obniżyć ciepło do średniego; umieścić jagnięcinę na talerzu i odstawić. Natychmiast i ostrożnie dodać cebulę i czosnek do gorącego oleju, a następnie doprawić solą i pieprzem. Smażyć, często mieszając, aż cebula lekko karmelizowane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Dodać kurkumę, kminek, i cynamon do cebuli, i smażyć, aż przyprawy są pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
KurkumaKurkuma
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
4
Dodaj wino i opłucz patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Gdy wino zmniejszy się o około połowę, dodaj bulion warzywny i oliwki. Doprowadzić płyn do wrzenia i dodać jagnięcinę z powrotem do garnka. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Dusić, pod przykryciem, przez 3 godziny, odwracając jagnięcinę raz w garnku. Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez kilka minut, aby sos lekko zgęstniał.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Podawać na kuskus i top ze świeżą kolendrą i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn