Tagliolini al Crudaiolo: świeży makaron z surowymi warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj Tagliolini al Crudaiolo: świeży makaron z surowymi warzywami. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 22g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz bazylię, następujące warzywa, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagliolini Z Homarem I Świeżymi Pomidorami, Makaron ze świeżymi warzywami, oraz Makaron z Pancettanem i świeżymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Na środku mąki wyrobić studzienkę, dodać jajka i 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko ponownie mąkę pokładzie i kontynuować ugniatanie przez sześć minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkuj makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu. Używając noża do makaronu lub bardzo ostrego noża, przeciąć przeszłość na wstążkę o grubości 1/8 cala. Odstawić na tacę posypaną mąką z kaszy mannej i przykryć czystym, wilgotnym ręcznikiem do naczyń, aż będzie gotowy do gotowania.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W dużej, niereaktywnej misce połącz wszystkie warzywa i wymieszaj z sokiem z cytryny, 3 łyżkami oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem, do smaku.
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj 1 minutę.
Odcedzić i dodać do miski z ubranymi warzywami.
Dodaj liście bazylii i wrzucić do herbu. Podzielić na 6 rozgrzanych miseczek makaronu i podawać z tartym Parmigiano-Reggiano.