Tagliatelle z kaczką Ragù
Tagliatelle z kaczką Ragù to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pomidorów w puszkach, cebula, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Tagliatelle z warzywnym ragu, oraz Tagliatelle z cytrynową wieprzowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło i olej w głębokim 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż piana ustąpi.
W międzyczasie kaczkę osuszyć i posypać po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Kaczka Sear, skóra bokiem w dół, aż do złotego koloru i trochę tłuszczu wytopi się, około 6 minut. Odwrócić i gotować, aż rumiane, o 2 protokół więcej.
Przenieść kaczkę na talerz, następnie dodać cebulę do tłuszczu na patelni z czosnkiem, rozmaryn, i 1/8 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i złoty kolor, o 6 protokół.
Dodaj wino i gotuj 3 minuty.
Powrót kaczka, strona skóry do góry, na patelni, a następnie dodać soki z płyty, czas, i pomidory z ich sokiem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie delikatnie gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 1 godzinę.
Przenieść kaczkę na deskę do krojenia, a następnie odtłuścić około trzech czwartych tłuszczu z sosu i wyrzucić.
SOS przecierowy w partiach w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Powrót sos do patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zredukowane do około 2 1/2 filiżanki, o 8 protokół.
Podczas gdy sos zmniejsza, kaczkę drobno posiekać skórką.
Pokrojoną kaczkę dodajemy do sosu i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotować tagliatelle w garnku z makaronem wrzącej osolonej wody (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente, następnie odcedzić makaron i wrzucić z kaczką ragú.
Kaczka ragú; można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć (raz ostudzić).