Tagliatelle z cytrynową wieprzowiną

Tagliatelle z cytrynową wieprzowiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Tagliatelle z cytrynową ragù wieprzową. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,86 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 746 kalorii, 42g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, wieprzowiny, tagliatelle jaj i selera naciowego. 67 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Tagliatelle z kaczką Ragù, oraz Tagliatelle z warzywnym ragu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ząbki czosnku obrać, przeciąć na pół wzdłuż i usunąć zielony pęd w środku. Na dużej patelni delikatnie rozgrzać czosnek i olej (na tyle duży, by później wrzucić makaron). Gdy zacznie się zabarwić, zdejmij ogień i pozwól czosnkowi zaparzać przez 5 minut, a następnie wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Cebulę i seler włożyć do olejku zapachowego czosnku, posypać odrobiną soli i powrócić do delikatnego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Pozostawić do zmiękczenia, bez zabarwienia, przez 8-10 minut. Powinni się pocić, a nie smażyć, więc jeśli usłyszysz skwierczenie, dodaj wodę, łyżkę na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Dodaj pancetta i gotować przez kolejne 6minutes, dodając wodę jak wcześniej. Wymieszać z wieprzowiną i podgrzać. Nie barwić mięsa zbyt dużo i uniknąć rozbicia go.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
5
Dodaj wino i pozwól mu odparować, a następnie dopraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Wlać 200 ml wody, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Wymieszać w niewielkiej ilości wody, jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Podczas gotowania szmaty, umieść patelnię z dużą ilością wody, aby się zagotować. Z cytryny zetrzeć parmezan i skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Gdy woda jest w wrzeniu toczenia dodać 2 łyżeczki soli, a następnie makaron. Częściowo przykryć, doprowadzić do wrzenia, dobrze wymieszać i zmniejszyć ogień, aby woda delikatnie się zagotowała. Smak makaronu 2 minuty przed czasem na opakowaniu pamiętaj, że będzie nadal gotować, podczas gdy jest rzucany szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
10
Odcedzić makaron, zastrzegając trochę wody makaronu. Natychmiast przenieść makaron na patelnię i wrzucić dobrze na małym ogniu. Wrzucić parmezan i dobrze wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodać wodę z makaronu do rozcieńczenia lub dodatkowy ser do wchłonięcia nadmiaru płynu i ponownie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
12
Wrzucić skórkę cytrynową i natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
13
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn