Tagliatelle z cytrynową wieprzowiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Tagliatelle z cytrynową ragù wieprzową. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,86 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 746 kalorii, 42g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, wieprzowiny, tagliatelle jaj i selera naciowego. 67 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Tagliatelle z kaczką Ragù, oraz Tagliatelle z warzywnym ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ząbki czosnku obrać, przeciąć na pół wzdłuż i usunąć zielony pęd w środku. Na dużej patelni delikatnie rozgrzać czosnek i olej (na tyle duży, by później wrzucić makaron). Gdy zacznie się zabarwić, zdejmij ogień i pozwól czosnkowi zaparzać przez 5 minut, a następnie wyrzuć.
Cebulę i seler włożyć do olejku zapachowego czosnku, posypać odrobiną soli i powrócić do delikatnego ciepła.
Pozostawić do zmiękczenia, bez zabarwienia, przez 8-10 minut. Powinni się pocić, a nie smażyć, więc jeśli usłyszysz skwierczenie, dodaj wodę, łyżkę na raz.
Dodaj pancetta i gotować przez kolejne 6minutes, dodając wodę jak wcześniej. Wymieszać z wieprzowiną i podgrzać. Nie barwić mięsa zbyt dużo i uniknąć rozbicia go.
Dodaj wino i pozwól mu odparować, a następnie dopraw.
Wlać 200 ml wody, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut.
Wymieszać w niewielkiej ilości wody, jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha.
Podczas gotowania szmaty, umieść patelnię z dużą ilością wody, aby się zagotować. Z cytryny zetrzeć parmezan i skórkę.
Gdy woda jest w wrzeniu toczenia dodać 2 łyżeczki soli, a następnie makaron. Częściowo przykryć, doprowadzić do wrzenia, dobrze wymieszać i zmniejszyć ogień, aby woda delikatnie się zagotowała. Smak makaronu 2 minuty przed czasem na opakowaniu pamiętaj, że będzie nadal gotować, podczas gdy jest rzucany szmatką.
Odcedzić makaron, zastrzegając trochę wody makaronu. Natychmiast przenieść makaron na patelnię i wrzucić dobrze na małym ogniu. Wrzucić parmezan i dobrze wrzucić.
Dodać wodę z makaronu do rozcieńczenia lub dodatkowy ser do wchłonięcia nadmiaru płynu i ponownie wymieszać.
Wrzucić skórkę cytrynową i natkę pietruszki.