Tagliatelle z bazylią i żółtkiem
Tagliatelle z bazylią i żółtkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 433 kalorie, 17g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 305 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, parmezan, makaron tagliatelle i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kremowe tagliatelle z kiełbasą, ricottą i bazylią, Basil Tagliatelle z sałatką z pieczonej czerwonej papryki, oraz Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubić żółtko, oliwę z oliwek, parmezan i skórkę z cytryny.
Połowę bazylii umieścić w moździerzu i tłuczek (lub mały robot kuchenny) i zacieru (lub procesu) do pasty.
Dodaj go do mieszaniny jaj. Z grubsza posiekaj resztę bazylii i dodaj ją.
W międzyczasie przynieś duży garnek osolonej wody do zagotowania i gotuj makaron aż do al dente. Przed odsączeniem, rezerwy 1 szklankę wody do gotowania makaronu.
Do garnka wrzucić ugotowany makaron i dodać mieszankę bazyliowo-jajeczną. Wrzucić dobrze do połączenia, następnie dodać makaron gotowania wody stopniowo, aż makaron jest pokryta w kremowym sosie. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać od razu.