Tagliarelle z masłem truflowym
Tagliarelle z masłem truflowym wymaga około 10 minut od początku do końca. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1142 kalorie. Ten przepis służy 2. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka makaronu cipriani tagliarelle, masło truflowe, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tagliarelle z masłem truflowym, Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym, oraz Tartinki Z Rzodkiewką I Masłem Truflowym.
Instrukcje
Dodać 1 łyżkę soli do dużego garnka z wodą i doprowadzić do wrzenia.
Tymczasem, w dużym (12-calowy) saute patelni, podgrzać krem na średnim ogniu, aż dojdzie do duszenia.
Dodać masło truflowe, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, obniżyć ogień do bardzo niskiego poziomu i obracać masło, aż się rozpuści. Utrzymuj ciepło na bardzo małym ogniu.
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 3 minuty, dokładnie. (Jeśli nie używasz makaronu Cipriani, postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.) Gdy makaron jest gotowany, rezerwy 1/2 szklanki wody do gotowania, a następnie odsączyć makaron.
Dodać odsączony makaron do patelni saute i wrzucić go z mieszanki truflowo-śmietany. Ponieważ makaron wchłania sos, dodaj tyle zarezerwowanej wody do gotowania, ile potrzeba, aby makaron był bardzo kremowy.
Podawaj makaron w płytkich miseczkach i udekoruj każdą porcję obficie posypaną szczypiorkiem i ogolonym parmezanem.
Posypać solą i pieprzem i podawać od razu.