Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą

Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą
Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bulionu wołowego, miód, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą, Tajny składnik (kurkuma): marokański Tagine jagnięcy z kurkumą, cebulą i oliwkami, oraz Hamburgery jagnięce z karmelizowaną czerwoną cebulą, Mayoli i fetą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Składniki przypraw wymieszać, a następnie odstawić do szczelnie zamkniętego pojemnika.
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni non-stick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, 20-25 minut lub aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać rodzynki, cynamon, sól, i pieprz; kontynuować gotowanie 5 minut lub aż cebula są karmelizowane. Odstawić mieszankę cebuli. (Można to przygotować dzień lub dwa z wyprzedzeniem i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Podczas gdy mieszanka cebuli gotuje, pat jagnięcina suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Posypać mieszanką przypraw w płytkim naczyniu. Płaszcz jagnięcina z obu stron; odstawić. (Jagnięcinę można przygotować do 8 godzin wcześniej i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni na średnim ogniu. Jagnięcinę posmarować po obu stronach tak, aby przyprawy do niej przylegały. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dla średnio rzadkich mięs gotować jagnięcinę 5-6 minut z każdej strony lub aż termometr zarejestruje 145; dla średnich gotować 8-10 minut z każdej strony lub aż termometr zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Przenieść do półmiska lub danie tagine; zachować ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
10
Dodaj bulion do patelni, skrobanie poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Dodaj miód, zmniejsz sos do 1/2 szklanki (około 4 minut) i zalej jagnięciną. Łyżka jagnięciny na kuskusie; wierzch z cebulą (w razie potrzeby podgrzać) i w razie potrzeby posypać prażonymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
( 23)( 23)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1
Nasze przepisy wymagają patelni, ale można również gotować przy użyciu Dania tagine. Jeśli używasz ciężkiej emalii żeliwnej, takiej jak All-Clad ' s lub Le Creuset, przetnij płyn w przepisie o połowę; szczelne uszczelnienie naczynia nie pozwala na tyle parowanie, jak zwykła patelnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Tajine PotTajine Pot
2
Danie tagine posiada ograniczoną ilość jedzenia, więc użyj małego holenderskiego pieca, aby uzyskać duże ilości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Tajine PotTajine Pot
3
Aby uzyskać dramatyczną prezentację stołu zgodnie z marokańskim zwyczajem, Ustaw danie na środku stołu, powoli podnosząc pokrywę, aby uwolnić mocne aromaty i pokazać kolorowy posiłek w środku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn