Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą
Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bulionu wołowego, miód, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą, Tajny składnik (kurkuma): marokański Tagine jagnięcy z kurkumą, cebulą i oliwkami, oraz Hamburgery jagnięce z karmelizowaną czerwoną cebulą, Mayoli i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki przypraw wymieszać, a następnie odstawić do szczelnie zamkniętego pojemnika.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni non-stick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, 20-25 minut lub aż złoty.
Dodać rodzynki, cynamon, sól, i pieprz; kontynuować gotowanie 5 minut lub aż cebula są karmelizowane. Odstawić mieszankę cebuli. (Można to przygotować dzień lub dwa z wyprzedzeniem i schłodzić.)
Podczas gdy mieszanka cebuli gotuje, pat jagnięcina suche.
Posypać mieszanką przypraw w płytkim naczyniu. Płaszcz jagnięcina z obu stron; odstawić. (Jagnięcinę można przygotować do 8 godzin wcześniej i schłodzić.)
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni na średnim ogniu. Jagnięcinę posmarować po obu stronach tak, aby przyprawy do niej przylegały. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dla średnio rzadkich mięs gotować jagnięcinę 5-6 minut z każdej strony lub aż termometr zarejestruje 145; dla średnich gotować 8-10 minut z każdej strony lub aż termometr zarejestruje 16
Przenieść do półmiska lub danie tagine; zachować ciepło.
Dodaj bulion do patelni, skrobanie poluzować rumiane kawałki.
Dodaj miód, zmniejsz sos do 1/2 szklanki (około 4 minut) i zalej jagnięciną. Łyżka jagnięciny na kuskusie; wierzch z cebulą (w razie potrzeby podgrzać) i w razie potrzeby posypać prażonymi migdałami.
Nasze przepisy wymagają patelni, ale można również gotować przy użyciu Dania tagine. Jeśli używasz ciężkiej emalii żeliwnej, takiej jak All-Clad ' s lub Le Creuset, przetnij płyn w przepisie o połowę; szczelne uszczelnienie naczynia nie pozwala na tyle parowanie, jak zwykła patelnia.
Danie tagine posiada ograniczoną ilość jedzenia, więc użyj małego holenderskiego pieca, aby uzyskać duże ilości.
Aby uzyskać dramatyczną prezentację stołu zgodnie z marokańskim zwyczajem, Ustaw danie na środku stołu, powoli podnosząc pokrywę, aby uwolnić mocne aromaty i pokazać kolorowy posiłek w środku.