Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą

Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą
Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bulionu wołowego, miód, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą, Tajny składnik (kurkuma): marokański Tagine jagnięcy z kurkumą, cebulą i oliwkami, oraz Hamburgery jagnięce z karmelizowaną czerwoną cebulą, Mayoli i fetą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Składniki przypraw wymieszać, a następnie odstawić do szczelnie zamkniętego pojemnika.
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni non-stick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, 20-25 minut lub aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodać rodzynki, cynamon, sól, i pieprz; kontynuować gotowanie 5 minut lub aż cebula są karmelizowane. Odstawić mieszankę cebuli. (Można to przygotować dzień lub dwa z wyprzedzeniem i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Podczas gdy mieszanka cebuli gotuje, pat jagnięcina suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Posypać mieszanką przypraw w płytkim naczyniu. Płaszcz jagnięcina z obu stron; odstawić. (Jagnięcinę można przygotować do 8 godzin wcześniej i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni na średnim ogniu. Jagnięcinę posmarować po obu stronach tak, aby przyprawy do niej przylegały. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dla średnio rzadkich mięs gotować jagnięcinę 5-6 minut z każdej strony lub aż termometr zarejestruje 145; dla średnich gotować 8-10 minut z każdej strony lub aż termometr zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Przenieść do półmiska lub danie tagine; zachować ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
10
Dodaj bulion do patelni, skrobanie poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodaj miód, zmniejsz sos do 1/2 szklanki (około 4 minut) i zalej jagnięciną. Łyżka jagnięciny na kuskusie; wierzch z cebulą (w razie potrzeby podgrzać) i w razie potrzeby posypać prażonymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1
Nasze przepisy wymagają patelni, ale można również gotować przy użyciu Dania tagine. Jeśli używasz ciężkiej emalii żeliwnej, takiej jak All-Clad ' s lub Le Creuset, przetnij płyn w przepisie o połowę; szczelne uszczelnienie naczynia nie pozwala na tyle parowanie, jak zwykła patelnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Tajine PotTajine Pot
2
Danie tagine posiada ograniczoną ilość jedzenia, więc użyj małego holenderskiego pieca, aby uzyskać duże ilości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Tajine PotTajine Pot
3
Aby uzyskać dramatyczną prezentację stołu zgodnie z marokańskim zwyczajem, Ustaw danie na środku stołu, powoli podnosząc pokrywę, aby uwolnić mocne aromaty i pokazać kolorowy posiłek w środku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn