Tagine warzywny z pieczonym Tempeh

Tagine warzywny z pieczonym Tempeh
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Tagine warzyw z pieczone Tempeh spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 482 kalorie. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pieprz, kawałek laski cynamonu, seler, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tagina Warzywna, Tagina Warzywna, oraz Tagina Warzywna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować tagine, połączyć pierwsze 6 składników w przyprawie lub młynku do kawy; proces aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodaj cebulę, marchew, seler, 1/2 łyżeczki soli i 2 obrane ząbki czosnku; gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Wymieszać mieszankę kminku, słodkiego ziemniaka i kolejnych 5 składników( słodki ziemniak przez pomidora); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 30 minut lub aż gruby. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
5
Aby przygotować tempeh, Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
TempehTempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Połącz 2/3 szklanki wody i następne 7 składników (2/3 szklanki wody przez 4 mielone ząbki czosnku) w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj tempeh, i wrzucić dobrze do herbu. Ułóż mieszaninę tempeh w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
TempehTempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut. Odkryć i piec dodatkowe 5 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Tempeh służyć nad tagine i kuskus; posypać kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
TempehTempeh
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot

Składniki

1(może być lub przeglądać)pieprz czarnypieprz czarny11 funt cukinii,nasiona kminkunasiona kminku1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana marchewkadrobno posiekana marchewka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany selerdrobno posiekany seler1stick(1 cal) kawałek cynamonu(1 cal) kawałek cynamonu4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikuskus gotowany na gorącokuskus gotowany na gorąco11 funt cukinii,nasiona kolendrynasiona kolendry11 funt cukinii,3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki2ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona kapustaposiekana zielona kapusta2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony1(może być lub przeglądać)pieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny6(zima)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1(może być lub przeglądać)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/2 cala) kostki obranego słodkiego ziemniaka(1/2 cala) kostki obranego słodkiego ziemniaka454Orzechy dowolne (posiekane)tempeh, pokroić w kostkę 1/2 calatempeh, pokroić w kostkę 1/2 cala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany obrany pomidordrobno posiekany obrany pomidor1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany żółty squashdrobno posiekany żółty squash2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cukiniadrobno posiekana cukinia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn