Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde)
Przepis Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.5 za porcję. To danie główne ma 287 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jagód ziela angielskiego, łopatka wieprzowa, chiles jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tacos Wieprzowe Z Guacamole I Salsa Verde, Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), oraz Salsa Verde Wołowe Tacos.
Instrukcje
W rondlu 3-quart, przykryć pomidory i chiles zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować warzywa odkryte, obracając od czasu do czasu, aż tomatillos są miękkie i khaki-zielony na całym, ale nadal nienaruszone, o 15 protokół. Zaparkuj płyn do gotowania.
Podgrzać kminek, jagody ziela angielskiego, i goździki w małej, suchej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni lub mieszając przyprawy, aż będą pachnące i kminek jest kilka odcieni ciemniejsze, o 1 minutę.
Umieść przyprawy w blenderze wraz z 1 szklanką gotującej wody tomatillo i zmiksuj, aż przyprawy zostaną zmielone. Za pomocą łyżki szczeliny, delikatnie podnieść Tomatillo i chiles z pozostałej wody do gotowania i umieścić je w blenderze wraz z czosnkiem, kolendra, i 1/2 łyżeczki soli. Zmiksować na gładką masę.
Osuszyć wieprzowinę i doprawić pozostałą 1 łyżeczką soli.
Rozgrzać olej w szerokim, ciężkim garnku 4-do 5-quart na średnim ogniu i brązowo wieprzowinę w partiach bez tłoczenia, okazjonalnie obracając się, około 8 minut na partię.
Odstawić całe mięso na patelnię i dodać sos tomatillo. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając do pokrycia mięsa, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować wieprzowinę, przykrytą, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie i sos zgęstnieje, 1 1/2 do 2 godzin. Jeśli to konieczne, nadal gotować odkryte zagęścić sos. Mięso rozdrobnić dwoma widelcami.
Zrób tacos z akompaniamentami.
Uwaga: wieprzowina w zielonym sosie będzie schłodzona przez 3 dni.Akompaniamenty: ciepłe tortille kukurydziane, meksykańska crema lub kwaśna śmietana, posiekana biała cebula, posiekana kolendra
Reprinted with permission from Just Tacos by Shelley Wiseman, © 2011 Taunton Press