Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde)

Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde)
Przepis Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.5 za porcję. To danie główne ma 287 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jagód ziela angielskiego, łopatka wieprzowa, chiles jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tacos Wieprzowe Z Guacamole I Salsa Verde, Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), oraz Salsa Verde Wołowe Tacos.

Instrukcje

1
W rondlu 3-quart, przykryć pomidory i chiles zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować warzywa odkryte, obracając od czasu do czasu, aż tomatillos są miękkie i khaki-zielony na całym, ale nadal nienaruszone, o 15 protokół. Zaparkuj płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
WarzywaWarzywa
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzać kminek, jagody ziela angielskiego, i goździki w małej, suchej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni lub mieszając przyprawy, aż będą pachnące i kminek jest kilka odcieni ciemniejsze, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PrzyprawyPrzyprawy
GoździkiGoździki
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść przyprawy w blenderze wraz z 1 szklanką gotującej wody tomatillo i zmiksuj, aż przyprawy zostaną zmielone. Za pomocą łyżki szczeliny, delikatnie podnieść Tomatillo i chiles z pozostałej wody do gotowania i umieścić je w blenderze wraz z czosnkiem, kolendra, i 1/2 łyżeczki soli. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Osuszyć wieprzowinę i doprawić pozostałą 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
5
Rozgrzać olej w szerokim, ciężkim garnku 4-do 5-quart na średnim ogniu i brązowo wieprzowinę w partiach bez tłoczenia, okazjonalnie obracając się, około 8 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Odstawić całe mięso na patelnię i dodać sos tomatillo. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając do pokrycia mięsa, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować wieprzowinę, przykrytą, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie i sos zgęstnieje, 1 1/2 do 2 godzin. Jeśli to konieczne, nadal gotować odkryte zagęścić sos. Mięso rozdrobnić dwoma widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
SOSSOS
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zrób tacos z akompaniamentami.
8
Uwaga: wieprzowina w zielonym sosie będzie schłodzona przez 3 dni.Akompaniamenty: ciepłe tortille kukurydziane, meksykańska crema lub kwaśna śmietana, posiekana biała cebula, posiekana kolendra
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Cebula BiałaCebula Biała
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KolendraKolendra
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
9
Reprinted with permission from Just Tacos by Shelley Wiseman, © 2011 Taunton Press

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn