Tacos al Pastor

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Tacos al Pastor. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 329 kalorii, 35g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka grubej soli koszernej, proszku guajillo chile, tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Tacos Al Pastor (AKA Pork & Pineapple Tacos), Tacos Al Pastor, oraz Tacos al Pastor dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo posiekać 1 połowę cebuli. Grubo posiekać 2 rundy ananasa, odrzucając rdzeń; przykryć i schłodzić pozostały ananas.
W blenderze umieścić pokrojoną cebulę i posiekanego ananasa.
Dodaj sok pomarańczowy i następne 7 składników; marynata puree do uzyskania gładkiej konsystencji.
Umieścić wieprzowinę w dużej plastikowej torebce zamykanej.
Dodaj marynatę i uszczelnij worek, uwalniając nadmiar powietrza. Obróć się do płaszcza. Chłód co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Grilluj Pozostałe ananasy, aż będą ciepłe i lekko zwęglone, od 4 do 6 minut na stronę. Grilluj wieprzowinę z marynatą nadal trzymającą się, aż lekko zwęglona i ugotowana, 2 do 4 minut na stronę.
Przenieś ananasa i wieprzowinę na powierzchnię roboczą; posiekaj ananasa w kostkę 1/2 cala, odrzucając rdzenie. Posiekaj wieprzowinę.
Przenieść na talerz; wrzucić do połączenia.
W międzyczasie drobno posiekać pozostałą cebulę na pół i umieścić w średniej misce.
Dodać kolendrę; wrzucić do połączenia. Grilluj tortille, aż będą ciepłe i lekko zwęglone, około 10 sekund na stronę.
Podawać mieszankę wieprzowo-ananasową z cebulowo-cilantro relish, dymną salsą dwa-Chile i klinami limonki.
Aby zrobić własny proszek guajillo chile, drobno zmielić około 6 dużych suszonych nasion guajillo chiles w młynie przyprawowym, aby uzyskać około 1/4 szklanki proszku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.