tacos

tacos
Tacos to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 123g białka, 104g tłuszczu, oraz w sumie 1624 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.34 za porcję. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jeśli masz czas, aż zmiękną. wymieszaj z grubą śmietaną i oregano, meksykańskim, szczęśliwego weekendu i kilkoma innymi składnikami pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), oraz Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. w małej misce, połączyć kawę, sól, Jalapeno proszku i chile proszku i wymieszać. przetrzyj cały mostek, aby dobrze płaszcz.rozgrzej duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek. podsmaż mięso z każdej strony, aż będzie ładnie zarumienione. dodaj pozostałe składniki plus 2 szklanki wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. przykryć i przenieść garnek do piekarnika i gotować przez 3 godziny lub do miękkości. usuń mięso z bulionu i odstaw na bok, aż ostygnie na tyle, aby rozdrobnić. odcedzić płyn i wrócić do puli. dusić na średnim ogniu, aż lekko się zmniejszy. zmielić rozdrobnione mięso do bulionu i ogrzać.rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni saute na średnim ogniu. dodaj paprykę, cebula i czosnek i saute 10 minut lub aż zmiękną. wymieszać z gęstą śmietaną i oregano.do każdego taco, top ciepła tortilla kukurydziana z około 1/4 szklanki mięsa, kilka łyżek duszonej papryki i cebuli, salsa, ser i awokado. smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Składniki

4krewetki i żyłki1/2 szklanki meksykańskiej śmietany (można zastąpić creme fraiche)1/2 szklanki meksykańskiej śmietany (można zastąpić creme fraiche)3z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)4krewetki i żyłkiDuszone Tacos WołoweDuszone Tacos Wołowe4krewetki i żyłkipapryczka jalapeno pokrojona w cienkie paskipapryczka jalapeno pokrojona w cienkie paski2kilogramymostek wołowymostek wołowy3kijecynamon meksykańskicynamon meksykański2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDodatkowa bita śmietana i czekoladowe wiórki, opcjonalnieDodatkowa bita śmietana i czekoladowe wiórki, opcjonalnie4krewetki i żyłkitortille kukurydzianetortille kukurydziane4krewetki i żyłkiser cotijaser cotija3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany6goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreochipolte mielone chilechipolte mielone chile3Tbskawa mielonakawa mielona3Tbsszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1( bakłażany)rozgrzać oliwę z oliwek na patelni saute na średnim ogniu. dodaj paprykę, cebula i czosnek i saute 10 minut lub aż zmiękną. wymieszać z gęstą śmietaną i oreganorozgrzać oliwę z oliwek na patelni saute na średnim ogniu. dodaj paprykę, cebula i czosnek i saute 10 minut lub aż zmiękną. wymieszać z gęstą śmietaną i oregano1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoJalapeno proszekJalapeno proszek1limonka, soczystalimonka, soczysta2TbsRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4krewetki i żyłkimeksykańskameksykańska1Tb1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2Tbs1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1łyżka czerwony ocet winnycebula pokrojona w ćwiartkicebula pokrojona w ćwiartki1łyżka czerwony ocet winnycebula, obrana i cienko pokrojonacebula, obrana i cienko pokrojona1Tbsuszone oreganosuszone oregano2czerwona papryka, cienko pokrojonaczerwona papryka, cienko pokrojona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4krewetki i żyłkitomatillotomatillo4krewetki i żyłkiSalsa tomatilloSalsa tomatillo4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej4krewetki i żyłkiszczęśliwego weekenduszczęśliwego weekendu4krewetki i żyłkiPosted byPosted by4krewetki i żyłkitacostacos4krewetki i żyłkitacostacos4krewetki i żyłkithe purcellsthe purcells
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn