Taco Steak Salad w / Ginger Lime Dressing

Taco Steak Salad w / Ginger Lime Dressing
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj sałatki ze stekiem taco w / Ginger Lime Dressing. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje $5.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 989 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, oliwę z oliwek, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Letnia sałatka Stekowa z sosem imbirowo-limonkowym, Grillowana Sałatka z kurczaka i squasha z sosem limonkowo-Taco, oraz Chipotle Fish Taco Salad with Herbed Lime Cilantro Yogurt Dressing dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij od mielenia czosnku na rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Wymieszać go z chipotle, cayenne, cynamon, i niektóre s & P. pocierać każdą stronę stek, i pozostawić na 15 minut lub tak. Gotować stek przez 5-7 minut z każdej strony.Podczas gotowania stek, kostki jalapeo, kolendra, awokado, ogórek, i cebula. Wrzucić te składniki razem z sokiem z limonki. To twoja salsa.Gdy twój stek ugotuje się do dobrego średnio rzadkiego, usuń go z ognia i Porwij go. Następnie zwróć go na patelnię i podsmaż na dodatkowe 3 minutes.To przygotować sos, drobno posiekać czosnek i imbir i wymieszać z pozostałymi składnikami. Jest całkowicie w porządku, aby ubijać ręcznie, ale jeśli lubisz gładszy, bardziej wbudowany opatrunek, możesz go również wymieszać z jedzeniem processor.To podawać, umieścić 2 szklanki mieszane zieleniny na każdym naczyniu. Na wierzch Salsa, stek, a potem świeże limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dressing skropić, udekorować chipsami tortilla i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn