Taco Hummus i chipsy Tortilla
Taco Hummus i chipsy Tortilla może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 57 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jest to tanie przepis dla fanów kuchni middl eastern. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ciecierzycy, sok z cytryny, ser queso fresco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Taco Hummus i chipsy Tortilla, Najlepszy Hummus: dyniowy Hummus z cynamonem" cukrowe " chipsy Tortilla {pełnoziarniste, niskotłuszczowe, Wegetariańskie + Super proste}, oraz Dymny Hummus Z Pieczonymi Chipsami Tortilla.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. Spray cookie arkusz z gotowania sprayu.
Aby zrobić chipsy tortilla, lekko posmaruj obie strony każdej tortilli wodą. Lekko posypać mieszankę przypraw taco po obu stronach każdej tortilli.
Każdą tortillę pokroić na 8 klinów; umieścić na blasze z ciastkami.
Piec 4 do 5 minut lub do jasnego złotego koloru.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 10 minut.
Tymczasem, aby hummus, odsączyć ciecierzycę, rezerwując płyn. W blenderze lub robocie kuchennym umieść ciecierzycę, olej, sok z cytryny, czosnek i pozostałą 1 łyżkę mieszanki przypraw taco. Przykryć; zmiksować na gładką masę.
Dodać reserved ciecierzycy płyn, 1 łyżeczka na raz, aż do pożądanej konsystencji.
Dekoruj hummus kolendrą i queso fresco.
Podawać z chipsami tortilla.