Taca pieczonego łososia z oliwkami, fasolką szparagową, anchois i pomidorami

Taca Pieczony łosoś z oliwkami, fasolką szparagową, anchois i pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 8,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cytryny, o oliwie z oliwek, o oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Anchois, Pomidory I Fasola Szparagowa Kuskus, Fasolka Szparagowa Z Pomidorami, Oliwkami I Jajkami, oraz Fasola Szparagowa, Pomidory I Czarne Oliwki.
Instrukcje
Ogon fasolki szparagowej, blanszować je do miękkości w osolonej, wrzącej wodzie, i odsączyć. Umieść w misce z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami naćpanymi. Wrzucić oliwę z oliwek oraz szczyptę soli i pieprzu.
Filety z łososia należy szybko umyć pod kranem i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Wycisnąć sok z 1/2 cytryny na filety, po obu stronach, następnie doprawić obie strony solą i pieprzem i skropić odrobiną oliwy z oliwek na wierzchu. Rozgrzej piekarnik i tacę do pieczenia w najwyższej temperaturze. Umieść 4 filety łososia na 1 końcu tacy do pieczenia. Wrzucić bazylii do zielonej fasoli, oliwki i pomidory i umieścić tę mieszaninę na drugim końcu tacy.
Połóż anchois na zielonej fasoli. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut, następnie wyjmujemy z piekarnika i podajemy z ćwiartkami cytrynowymi.
To jest bardzo smaczne z jakimś domowym majonezem lub aioli.
Czosnek zmiażdżyć z solą w moździerzu i tłuczkiem (jeśli nie masz moździerza i tłuczka możesz bardzo drobno posiekać czosnek).
Umieścić żółtko i musztardę w misce i ubić. Następnie zacznij dodawać oliwę z oliwek kawałek po kawałku. Po wymieszaniu w pół szklanki oliwy z oliwek można zacząć dodawać resztę w większych ilościach. Gdy dodasz to wszystko, możesz dodać czosnek i cytrynę (do smaku) i wszelkie dodatkowe smaki, takie jak bazylia, koper włoski, koperek, posiekane orzechy pieczone. Na koniec wystarczy doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i sokiem z cytryny.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay]()
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
Genialny wygląd, blada słoma z zielonymi odcieniami. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej pozwala na pełną ekspresję aromatu owoców Chardonnay bez wpływu dębu lub osadu, co daje jasny, czysty bukiet owoców tropikalnych. Podniebienie jest bogate w owoce tropikalne, czysta kwasowość Zippy równoważy słodki owocowy charakter, co skutkuje jasnym świeżym aromatycznym podniebieniem. Gdy używa się dobrej jakości Chardonnay, Chardonnay unwooded nabiera zupełnie nowego poziomu głębi i intensywności.