Tabla Mediterranean Bistro Magical Egg Ravioli
Tabla Mediterranean Bistro Magical Egg Ravioli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, masło, ricotta z pełnego mleka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Tabla Mediterranean Bistro Magical Egg Ravioli, Tarta i owocowa Sangria Tabla, oraz Magiczna Sałatka Jajeczna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj 1 1/4 szklanki mąki, całe jajka i śmietanę, aby uformować ciasto. Obrócić na czystą powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładka, około 5 minut. Przykryć folią i odstawić na 30 minut.
Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Przygotuj dużą miskę z lodowatą wodą i ustaw ją obok pieca.
Dodaj 1 łyżkę. sól i chard liście do garnka. Chard gotować, aż woda wróci do wrzenia i liście są miękkie, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść liście chard do lodowatej wody. (Trzymaj garnek gorącej wody na piecu, ale wyłącz ciepło.)
Odcedzić chard, wycisnąć jak najwięcej wody, Jak to możliwe, i posiekać (należy mieć około 1/2 szklanki).
Chard wymieszać z ricottą, 1/4 szklanki parmezanu, pozostałe 1/4 łyżeczki. sól i pieprz do smaku. Odstawić.
Cięcie 5 W.- średnica okrągła z kartki papieru i odstawić. Rozpakuj ciasto makaronowe, podziel na 6 kawałków i wklep każdy kawałek w 1/2 cala.- gruby prostokąt. Pracując z 1 kawałkiem na raz, Ustaw wałek do makaronu na najszerszym ustawieniu i przetnij kawałek, odkurzając ciasto mąką, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu. Złóż kawałek na trzecie (jak litera) i przeturlaj go ponownie. Powtórz składanie i walcowanie jeszcze raz, w sumie trzy rolki w najszerszym ustawieniu. Powtórz z pozostałymi 5 kawałkami ciasta.
Ustaw rolkę na następne najwęższe ustawienie i przetaczaj każdy kawałek raz. Powtórz z następnym najwęższym ustawieniem.
Wytnij każdy kawałek na pół i przetnij na każdym innym ustawieniu dwa razy, obracając 90 między rolkami i przycinając w razie potrzeby, aby dopasować i zachować zasadniczo Kwadratowy kształt, aż kwadraty ciasta będą wystarczająco cienkie, aby przejrzeć i zmierzyć co najmniej 5 cali. ze wszystkich stron.
Używając papieru okrągłego jako szablonu, Wytnij 5-in. rundy z każdego kwadratu ciasta.
Ułożyć 6 rund makaronu na czystej powierzchni posypanej mąką. W każdej rundzie użyj małej łyżki, aby ułożyć 1/6 mieszanki chard-ricotta w okręgu około 3/4 cala. od krawędzi, tworząc studnię w środku wystarczająco dużą, aby pomieścić żółtko jaja. Powtórz z pozostałymi 5 rundami makaronu i mieszaniną chard. Umieść żółtko na środku każdej studni.
Ostrza makaronu posmarować białkiem jajka i ułożyć drugą rundę makaronu na każdym ravioli. Pracując od środka każdego ravioli, delikatnie przyciśnij górną rundę makaronu na nadzienie, aby upewnić się, że w ravioli nie ma kieszeni powietrznych. Mocno dociśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Doprowadzić garnek wody do powolnego wrzenia. Od 4 do 5 cali. sitko lub szczelinowa łyżka, niższe ravioli jeden na raz do wody (gotować w partiach 2 lub 3). Gotować ravioli 3 protokół. Za pomocą Sitka przełożyć je na talerz do serwowania, zatapiając nadmiar wody papierowym ręcznikiem. Top każdego ravioli z 1 łyżeczka. masło.
Ravioli posypać makiem i pozostałym parmezanem.