Słoneczne doznania
Sunflower Sensations może być właśnie tym horrorem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 20 porcji zawierających 141 kalorii, 2 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kremowego masła orzechowego, mąki, barwnika spożywczego w żelu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 13% wyniku, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Seasonal Sensations, Chocolate Brickle Sensations i Tuna Burger Sensations (Ww – 9 punktów plus).
Instrukcje
W dużej misce utrzyj tłuszcz, masło orzechowe i cukier na jasną i puszystą masę. Wbić jajka i barwnik spożywczy.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, krem z kamienia nazębnego, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy na zmianę z masą mleczną, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę.
Na ciasto czekoladowe, tłuszcz piekarski i cukier w małej misce, aż masa będzie jasna i puszysta. Ubij żółtko, mleko i wanilię.
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Wymieszaj 1/4 szklanki chipsów. Z ciasta czekoladowego uformuj 20 kulek. Z żółtego ciasta uformuj 180 kulek o średnicy około 3/4 cala każda.
Na każde ciasteczko połóż kulkę czekoladową na natłuszczonej blasze do pieczenia; spłaszczyć do około 1-1/2 cala.
Posypać pozostałymi kawałkami czekolady. Uformuj dziewięć żółtych kulek w zaokrąglone owalne kształty; ułóż wokół ciasta czekoladowego tak, aby końce owali dotykały środka czekolady. (
Na każdej blasze do pieczenia umieść tylko dwa lub trzy kwiaty.) Powtórz tę czynność z pozostałym ciastem.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia. Studzimy na drucianych stojakach.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.