Słomki Do Ciast
Słomki do ciast mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 48. Na 3 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 36 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Mieszanka gruboziarnistego cukru, soli, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Słomki Do Ciasta Francuskiego Z Parmezanem, Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym, oraz Słomki Do Dżemu.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub misce, połączyć 1 1/2 szklanki mąki (1 1/4 szklanki, Jeśli za pomocą mąki kukurydzianej-parmezan przyprawy
Wymieszać), wymieszać przyprawy i sól; wirować lub mieszać, aby wymieszać.
Dodać masło i pulsować lub pokroić blenderem do ciasta, aż mieszanina utworzy okruchy 1/4 cala.
Posypać 3 łyżki zimnej wody (lub soku z cytryny, jeśli używa się przyprawy cytrynowo-anyżowej
Wymieszać) nad mieszaniną i pulsować lub mieszać widelcem do równomiernego zwilżenia. Delikatnie wycisnąć około 1/4 szklanki ciasta w kulkę; jeśli nie będzie trzymać się razem, kruszyć bryłę z powrotem do miski, posypać 1 do 2 łyżek zimnej wody i pulsować lub mieszać ponownie, aż ciasto jest równomiernie zwilżona i trzyma się razem.
Z lekko mąką ręce, naciśnij ciasto w piłkę; pyłu lekko z mąką i naciśnij na 1/2-cala grubości prostokąta (4 1/2 na 6 1/2 cala.). Naciśnij krawędzie, aby uzyskać gładkość.
Na lekko posypanej mąką desce, z lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta, rozwałkuj ciasto mocno, ale delikatnie krótkimi pociągnięciami od środka na zewnątrz do prostokąta o grubości 1/8 cala (10 na 12 cali.). Przyciąć krawędzie, aby wyrównać.
Posypać sezamem (lub gruboziarnistym cukrem, jeśli używa się przyprawy cytrynowo-anyżowej
Wymieszać) równomiernie na cieście i lekko rozwałkować na powierzchnię bez powiększania prostokąta.
Za pomocą rowkowanego kółka do ciasta lub noża przeciąć prostokąt na pół w poprzek, a następnie przeciąć wzdłuż całego prostokąta na paski o szerokości 1/2 cala.
Posmaruj lekko ubitym jajkiem; zachowaj Pozostałe jajko do innych zastosowań lub wyrzuć. Jeden na raz, lift paski na obu końcach i przenieść do 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia (będziesz potrzebował dwóch), odstępy około 1 cala od siebie.
Słomki pikantne piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375 (słodkie w 35
aż lekko rumiane i chrupiące, 12 do 20 protokół. Ostudzić na arkuszach 1 minutę, a następnie przenieść do stojaków za pomocą szerokiej szpatułki.
Podawać na ciepło lub chłodno.
Klasyczna Przyprawa Cheddar
Wymieszać: w małej misce wymieszać 3/4 szklanki rozdrobnionego ostrego sera cheddar i 1/4 łyżeczki cayenne.
Wymieszać: w małej misce, wymieszać 2 łyżeczki curry i 1/4 łyżeczki cayenne.
Mąka Kukurydziana-Przyprawa Parmezan
Wymieszać: w małej misce wymieszać 1/2 szklanki startego parmezanu, 1/4 szklanki żółtej mąki kukurydzianej i 2 łyżeczki włoskiej przyprawy (lub 1 łyżeczka każdej suszonej bazylii i suszonego oregano).
Przyprawa Cytrynowo-Anyżowa
Wymieszać: w małej misce wymieszać 1/3 szklanki cukru granulowanego, 2 łyżeczki startej skórki cytryny i 1 1/2 łyżeczki nasion anyżu.