Słodowo-Mleczne Ciasto Czekoladowe
Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje 55 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, blok 1/3 mniej tłuszczu serek, mąka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodowo-Mleczne Ciasto Czekoladowe, Polewa Mleczna Czekoladowa, oraz Lody Czekoladowe Z Mlekiem Słodowanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno 2 (9-calowych) okrągłych patelni do ciast w sprayu do gotowania (nie pokrywaj boków patelni); dno linii papierem woskowym. Papier woskowy zalać sprayem do gotowania; wsypać 1 łyżkę mąki.
Połączyć masło, wanilia, i serek śmietankowy w dużej misce; ubić na średniej prędkości miksera 2 protokół. Stopniowo dodawać cukier, ubijając z małą prędkością, aż będzie gładka.
Dodaj gorącą wodę; beat tylko do gładkiej.
Dodaj czekoladę; beat tylko do gładkiej. Rezerwy 1 3/4 szklanki mieszanki czekolady na lukier; przykryć i schłodzić 2 godziny.
Dodać skrócenie pozostałej mieszaniny czekolady w misce. Beat ze średnią prędkością miksera do dobrze wymieszane (około 1 minuty).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Lekko łyżka 1 3/4 szklanki mąki do suchych miarek, poziom z nożem.
Połączyć 1 3/4 szklanki mąki, mleko w proszku, proszek do pieczenia i sól, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Usuń papier woskowy. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Umieścić 1 warstwę ciasta na talerzu; rozprowadzić lukrem 1/2 szklanki, a na wierzchu pozostałą warstwę ciasta.
Pozostałą lukier rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta; posypać wierzch ciasta posiekanymi kulkami słodowanego mleka. Chill 1 godzina. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.