Słodko-pikantny chili
Chili słodko-pikantne może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Jedna porcja zawiera 445 kalorii , 23 g białka i 23 g tłuszczu . Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 9 osób i kosztuje 1,48 USD za porcję . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Super Bowl . Mieszanka brązowego cukru, mielonego kminu, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewielu osobom naprawdę podobało się to amerykańskie danie. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 67% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczone frytki z marchewką w słodkim chili , Wieprzowina Kahlua w wolnowarze z sosem ananasowym w słodkim chili i Pikantny smażony kurczak w sosie słodkim chili .
Instrukcje
Smaż wieprzowinę w garnku żeliwnym na średnim ogniu, aż straci różowy kolor; odcedź.
Na tej samej patelni podsmaż seler, cebulę i zieloną paprykę, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj wieprzowinę i pozostałe składniki; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut, aby smaki się połączyły.