Słodko-kwaśne udka z kurczaka z marchewką
Słodko-kwaśne udka z kurczaka z marchewką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.89 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 644 kalorie, 39g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. 179 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz czosnek, cynamon, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest świetne. Spróbuj Słodko-kwaśne udka z kurczaka z marchewką, Pieczone słodko-kwaśne udka z kurczaka, oraz Słodko-kwaśny kurczak BBQ z marynowaną kapustą pekińską i marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kurczaka na sucho. Wymieszać 1 1/2 łyżeczki soli z papryką, cynamonem i pieprzem i natrzeć na kurczaka.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak w partiach 2, obracając się raz, o 10 minut na partię.
Kurczaka przenieść jako rumiane na talerz.
Wyrzucić wszystko, ale 3 łyżki tłuszczu z patelni, a następnie dodać cebulę i marchew.
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i zaczyna brązowieć, 8 do 10 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, 1 minutę.
Powrót kurczaka, boki skóry do góry, na patelnię, pisklę go do warzyw. Wymieszać wodę, sok z cytryny, i miód, aż do wymieszania i dodać do patelni, następnie gotować na umiarkowanie małym ogniu, pokryte, aż kurczak jest gotowane przez i marchewki są miękkie, 25 do 30 protokół. Jeśli to konieczne, odtłuścić tłuszcz z sosu, a następnie dodać sól do smaku.
Tuż przed podaniem posypać ziołami.