Słodko-herbaciane żeberka z cytrynową sałatką ziemniaczaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj żeberek słodkiej herbaty z cytrynową sałatką ziemniaczaną. Ten przepis służy 6. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 583 kalorie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żeberka, cytrynę, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrynowy Placek Ziemniaczany, Cytrynowa Sałatka Ziemniaczana, oraz Cytrynowa Sałatka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opróżnij 3 torebki herbaty do miski i połącz luźną herbatę z 1/4 szklanki brązowego cukru, 2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Starty w skórce pomarańczowej. Poklepać żebra do sucha i przyciąć membranę od spodu. Pocierać mieszaninę herbaty nad żebrami; umieścić na patelni, mięso-side up, i doprowadzić do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F. strome pozostałe 3 torebki herbaty w 2 filiżanki wrzącej wody, o 5 protokół. Wyrzucić worki i wymieszać pozostałe 2 łyżki brązowego cukru i sok z połowy pomarańczy.
Wlać mieszaninę wokół żeber na patelni. Przykryć folią i piec do miękkości, około 1 godziny 30 minut.
Tymczasem, umieścić ziemniaki w garnku z osoloną wodą; doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Odcedzić i lekko ostudzić.
W dużej misce wymieszać majonez i natkę pietruszki. Zetrzeć w skórce połowę cytryny; dodać sok z połowy cytryny. Złóż ziemniaki i dodaj 11/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Wyjmij żebra z piekarnika i zwiększ temperaturę do 45
Wlać płyn do gotowania do rondla i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Faste żeberka z niektórych cieczy, a następnie powrócić do piekarnika i gotować, odkryte, fastrygowanie kilka razy, aż żeberka są ciemne i szkliwione, 20 do 30 protokół.
Gdy pozostała ciecz w rondlu jest syropowa, dodaj sok z cytryny do smaku.
Półki pokroić na kawałki i podawać z sałatką ziemniaczaną.