Słodko-dymne żeberka dla dzieci z sosem Barbecue Bourbon

Słodko-dymne żeberka dla dzieci z sosem Barbecue Bourbon
Słodko-dymne żeberka z sosem Barbecue Bourbon mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 264g białka, 161 g tłuszczu, oraz w sumie 2731 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 11,16 zł / porcja. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Stojaki na żeberka wieprzowe z powrotem dla dzieci, mielony pieprz, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka Dla Dzieci Z Sosem Barbecue Mojo, Żeberka Dla Dzieci Z Sosem Barbecue Cola, oraz Żeberka z grilla z pikantnym sosem Barbecue.

Instrukcje

1
Ułóż żeberka w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Polej bourbonem. Schłodzić 30 minut, często obracając żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
żeberkażeberka
3
Wylać i wyrzucić bourbon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
4
Sól i 5 kolejnych składników ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Posypać mieszankę przypraw po obu stronach żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
6
Odstawić 1 godzinę.
7
W średniej misce umieścić wióry.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Zalać piwem; odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
9
Umieść garść rozdartej gazety w dnie komina z węglem drzewnym. Top gazeta z 25 brykietów węgla drzewnego.
10
Zdejmij górny stojak z grilla.
11
Umieść komin na Dolnym stojaku grillowym. Lekka gazeta i niech węgiel pali się, aż popiół będzie szary, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
12
Otwórz 1 dolny odpowietrznik grilla. Włącz gorący węgiel na 1 stronę dolnego stojaka. Za pomocą metalowej szpatułki rozprowadzić węgiel drzewny, aby pokryć około 1/3 stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
13
Wyjąć 1 szklankę wiórów z piwa i odcedzić (Pozostałe wióry zachować w piwie). Rozrzuć osuszone wióry nad węglami (unikaj używania zbyt wielu mokrych wiórów, które mogą ugasić ogień). Napełnij patelnię foliową do połowy wodą i umieść naprzeciwko węgli na Dolnym stojaku grillowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Umieść górny stojak grillowy na grillu. Ułóż żeberka na górnym stojaku grillowym nad patelnią bochenkową. Pokrywa grilla z pokrywą, umieszczając górny otwór wentylacyjny bezpośrednio nad żebrami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
15
Umieść trzon termometru candy przez górny otwór wentylacyjny, z miernikiem Na zewnątrz i końcówką w pobliżu żeber (termometr nie powinien dotykać stojaka na mięso lub grill); pozostawić na miejscu podczas gotowania. Sprawdzić temperaturę po 5 minutach. Użyj górnych i dolnych otworów wentylacyjnych, aby utrzymać temperaturę między 275 ° F A 163°, otwory otworowe szersze, aby zwiększyć ciepło, a zamknięcie, aby zmniejszyć ciepło. Pozostaw inne otwory wentylacyjne zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
16
Po 45 minutach należy zastosować technikę opisaną wcześniej, aby zapalić dodatkowe 15 brykietów z węgla drzewnego w tym samym kominie z węgla drzewnego ustawionym na niepalnej powierzchni.
17
Gdy temperatura grilla spadnie poniżej 135°, użyj rękawic kuchennych, aby podnieść górny stojak z żebrami; umieść stojak z żebrami na żaroodpornej powierzchni. Za pomocą szczypiec dodaj gorący szary węgiel z komina do dolnego stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
SzczypceSzczypce
18
Odcedzić Pozostałe 1 szklanki zrębków; posypać węglem drzewnym. Zmień położenie górnego stojaka na grillu, umieszczając żebra nad patelnią bochenkową. Pokrywa z pokrywką. Grilluj, aż żeberka będą bardzo miękkie, a mięso oderwie się od kości, około 45 minut dłużej, szczotkując 3/4 szklanki sosu Barbecue Bourbon ostatnie 15 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
FrytkiFrytki
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
19
Przenieś żeberka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
20
Szczotka z 3/4 szklanki więcej sosu barbecue.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
21
Podawać, przekazując pozostały sos osobno, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Grill w menu? Spróbuj sparować z Zinfandelem i różowym winem. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. Możesz spróbować w placówce Howell Mountain Zinfandel. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 50 dolarów za butelkę.
Outpost Howell Mountain Zinfandel
Outpost Howell Mountain Zinfandel
# 67 Wine Spectator Top 100 of 2008"Gęsty i mocny, a jednocześnie cudownie bogaty, elastyczny i dobrze zorganizowany w rdzeniu. Oferuje aromaty jeżyny, świeżej gliniastej ziemi i zadymionych tostów, z dojrzałymi, ale skoncentrowanymi dzikimi jagodami, Mokka-espresso i białym pieprzem. Pij teraz do 2012 roku. Wykonano 950 spraw.Wine Spectator93 punkty
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn