Słodkie Ziemniaki-Tarta Bourbon
Tarta ze słodkich ziemniaków-Bourbon wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego cynamonu, ekstraktu z wanilii, margaryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 41%. Spróbuj Boczek Bourbon bataty z grzankami cynamonowymi i masłem Bourbon, Placek Bourbon Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Tarta Z Słodkich Ziemniaków Tatindam Good Sweet David Guas & Raquel Pe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średniej misce; ubijaj na średniej prędkości miksera, aż będzie lekki i kremowy.
Dodać wanilię i 1 jajko; dobrze ubić. Stopniowo dodawać mąkę, ubijając z małą prędkością, aż będzie wilgotna. Delikatnie wciśnij mieszankę w 5-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego. Chill 1 godzina.
Podczas gdy ciasto chłodzi, piec słodkie ziemniaki.
Piec w temperaturze 400 przez 55 minut lub do bardzo miękkiej. Super. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Obierz ziemniaki; umieść pulpę ziemniaczaną, brązowy cukier, a następnie 8 składników (brązowy cukier przez jajka) w dużej misce. Beat ze średnią prędkością miksera, aż będzie gładka; odstawić.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło.
Wyjmij 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego i włóż ciasto do 9-calowej patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Usuń górny arkusz folii. Łyżka mieszanki ziemniaków do przygotowanej skorupy.
Połącz 2 łyżeczki wody i białka jaj, a krawędzie ciasta umyj mieszanką białek jaj.
Posypać mieszaninę ziemniaków posiekanymi orzechami pekan.
Piec tartę w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do puchnięcia i ustawić. Schłodzić na stojaku z drutu.