Słodkie Ziemniaki-Pasternak Latkes

Latkes słodkie ziemniaki-Pasternak może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 2161 kalorii, 70g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 8,5 USD za porcję, ten przepis okładki 83% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, granat słodkie ziemniaki, pasternak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Latkes Pasternak Ze Słodkich Ziemniaków, Placki Pasternakowe Ze Słodkich Ziemniaków Z Fetanem I Porami, oraz Latki Ziemniaczane I Pasternakowe.
Instrukcje
Używając grubej strony tarki pudełkowej lub robota kuchennego wyposażonego w średnio grubą tarkę, zetrzyj ziemniaki, pasternak i szalotkę. Wrzucić razem w dużej misce.
Dodaj jajka, Mączka z macy, sól i pieprz do mieszanki ziemniaków i wrzuć, aby dobrze wymieszać.
Wlać 3/4 W. olej do 10 do 12 cali. patelnia (z bokami co najmniej 2 w. wysokie) na średnim-wysokim ogniu. Gdy olej osiągnie 350, czerpać 1/3 szklanki mieszanki ziemniaczanej z miski, a następnie delikatnie obrócić na szeroką szpatułkę. Naciśnij na patty około 1/3 w. grube, następnie delikatnie wsuń naleśnik do gorącego oleju. Gotować 3 lub 4 naleśniki na raz (nie tłoczyć patelni), aż krawędzie są chrupiące i dobrze rumiane, a spody są złotobrązowe, 2 do 3 minut. Delikatnie obrócić i gotować, aż inne strony będą złociste, 2 do 3 minut dłużej.
Naleśniki przełożyć na papierowe ręczniki, aby na krótko osuszyć, a następnie ogrzać w piekarniku 200 podczas gotowania pozostałych naleśników.
Podawać na gorąco, z kwaśną śmietaną.