Słodkie ziemniaczane Gnocchi z brązowym masłem i szałwią

Słodkie ziemniaczane Gnocchi z brązowym masłem i szałwią jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka szałwii z liśćmi, słodkich ziemniaków o czerwonej skórze, gałki muszkatołowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodkie Ziemniaczane Gnocchi Z Klonowym Cynamonem Szałwiowym Brązowym Masłem, Słodkie ziemniaczane Gnocchi z klonowym cynamonem szałwiowym brązowym masłem, oraz Gnocchi ziemniaczane z sosem z szałwii brązowo-maślanej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia duża blacha do pieczenia z pergaminem.
Umieść słodkie ziemniaki na talerzu; kuchenka mikrofalowa na wysokiej do miękkości, około 5 minut na stronę.
Przeciąć na pół i ostudzić. Zeskrobać miąższ słodkich ziemniaków do średniej miski i zacieru; przenieść 3 filiżanki do dużej miski.
Dodać ser ricotta; dobrze zmiksować.
Dodać parmezan, brązowy cukier, 2 łyżeczki soli, i gałka muszkatołowa; zacieru do mieszania.
Wymieszać w mące, około 1/2 szklanki na raz, aż miękkie ciasto uformuje.
Ciasto wyłożyć na mąkę, podzielić na 6 równych części.
Toczenie między dłońmi i mąką powierzchnię roboczą, uformować każdy kawałek na 20-calową linę (około 1 cala średnicy), posypać mąką w razie potrzeby, jeśli jest lepki.
Wytnij każdą linę na 20 sztuk.
Obróć każdy kawałek na zębach widelca do wcięcia.
Przełożyć na blachę do pieczenia.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia; dodać 2 łyżki soli i powrócić do wrzenia. Pracując partiami, gotuj gnocchi do miękkości, 5 do 6 minut.
Przenieś gnocchi na czystą blachę do pieczenia. Całkowicie fajne. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 149°. rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż masło ciała stałe są brązowe i mają smakowity aromat, wirowanie patelni od czasu do czasu, o 5 protokół.
Dodać posiekaną szałwię(mieszanka będzie bąbelki). Wyłącz ogrzewanie. Masło szałwiowe doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Przenieś połowę masła szałwiowego na dużą patelnię ustawioną na średnim ogniu.
Dodaj połowę gnocchi. Sauté aż gnocchi są ogrzewane przez, o 6 protokół. Pusta patelnia na obramowanej blachy do pieczenia; umieścić w piekarniku, aby się ogrzać. Powtórzyć z pozostałym masłem szałwiowym i gnocchi.
Podziel gnocchi i sos między płytkie miseczki.