Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde

Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde
Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 541 kalorii, 14g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 277 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz Jalapeno, liście kolendry, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Chorizo i ziemniaczane Tacos z awokado Salsa Verde, Tortillan omlet Burrito z kurczakiem i salsą Verde, oraz Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 Stopni Fahrenheita. Słodkie ziemniaki szorować i obierać. Pokroić je na duże kawałki wielkości ugryzienia, około 1 do 1-cala szerokości / długości i-Cal głębokości. Słodkie ziemniaki wymieszać z oliwą z oliwek, kminkiem, wędzoną papryką na gorąco, pieprzem cayenne oraz solą i pieprzem. Upewnij się, że są lekko pokryte olejem ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Słodkie ziemniaki wylać na dużą blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Bataty ułożyć równomiernie w jednej warstwie. Nie przepełniaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Piec około 45 minut, przerzucając kawałki słodkich ziemniaków do połowy, aż będą złote i karmelizowane na brzegach.Zrobić sos awokado: w robocie kuchennym lub dobrym blenderze, połączyć miąższ awokado, salsa verde, czosnek, jalapeo (pomiń to, jeśli salsa jest pikantna) i sok z limonki. Mieszanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodać kolendrę i ponownie zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
5
W razie potrzeby dodaj wodę, aby rozrzedzić sos; sos powinien łatwo spaść z łyżki. Posmakuj i wymieszaj z solą morską lub w razie potrzeby dodaj kolejny wycisk limonki. Ten sos powinien smakować jak prawdziwy kopniak w usta; będziesz wiedział, że skończyłeś, gdy nie możesz przestać wchodzić na kolejną łyżkę rzeczy.Upewnij się, że piekarnik jest nadal włączony przy 450 stopniach Fahrenheita.*
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Tortille umieść na blasze wyłożonej pergaminem. W środku każdej tortilli odłożyć kilka pasków pieczonej czerwonej papryki, a następnie wlać szklankę czarnej fasoli na środek i dopełnić to wszystko filiżanką pieczonych kawałków słodkich ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
(Handlowiec Joe'a )(Handlowiec Joe'a )
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Posypać filiżankę lub więcej sera jack na wierzchu. Pociągnij jedną krawędź tortilli do środka burrito, a następnie przeciągnij przeciwną krawędź, aby nieco się na siebie nałożyć. Delikatnie przewróć burrito. Powtórz z pozostałymi burritos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Piec burritos przez około 5 minut na środkowym stojaku, aż ser się stopi i tortille są lekko chrupiące.Ostrożnie przenieść każde burrito na talerz. Dusić w sosie z awokado, posypać dużą sałatą rzymską, posiekaną czerwoną cebulą, jalapeo jeśli chcesz i odrobiną kwaśnej śmietany. Zrób to widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn