Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde

Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde
Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 541 kalorii, 14g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 277 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz Jalapeno, liście kolendry, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Chorizo i ziemniaczane Tacos z awokado Salsa Verde, Tortillan omlet Burrito z kurczakiem i salsą Verde, oraz Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 Stopni Fahrenheita. Słodkie ziemniaki szorować i obierać. Pokroić je na duże kawałki wielkości ugryzienia, około 1 do 1-cala szerokości / długości i-Cal głębokości. Słodkie ziemniaki wymieszać z oliwą z oliwek, kminkiem, wędzoną papryką na gorąco, pieprzem cayenne oraz solą i pieprzem. Upewnij się, że są lekko pokryte olejem ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Słodkie ziemniaki wylać na dużą blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Bataty ułożyć równomiernie w jednej warstwie. Nie przepełniaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Piec około 45 minut, przerzucając kawałki słodkich ziemniaków do połowy, aż będą złote i karmelizowane na brzegach.Zrobić sos awokado: w robocie kuchennym lub dobrym blenderze, połączyć miąższ awokado, salsa verde, czosnek, jalapeo (pomiń to, jeśli salsa jest pikantna) i sok z limonki. Mieszanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodać kolendrę i ponownie zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
5
W razie potrzeby dodaj wodę, aby rozrzedzić sos; sos powinien łatwo spaść z łyżki. Posmakuj i wymieszaj z solą morską lub w razie potrzeby dodaj kolejny wycisk limonki. Ten sos powinien smakować jak prawdziwy kopniak w usta; będziesz wiedział, że skończyłeś, gdy nie możesz przestać wchodzić na kolejną łyżkę rzeczy.Upewnij się, że piekarnik jest nadal włączony przy 450 stopniach Fahrenheita.*
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Tortille umieść na blasze wyłożonej pergaminem. W środku każdej tortilli odłożyć kilka pasków pieczonej czerwonej papryki, a następnie wlać szklankę czarnej fasoli na środek i dopełnić to wszystko filiżanką pieczonych kawałków słodkich ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Posypać filiżankę lub więcej sera jack na wierzchu. Pociągnij jedną krawędź tortilli do środka burrito, a następnie przeciągnij przeciwną krawędź, aby nieco się na siebie nałożyć. Delikatnie przewróć burrito. Powtórz z pozostałymi burritos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Piec burritos przez około 5 minut na środkowym stojaku, aż ser się stopi i tortille są lekko chrupiące.Ostrożnie przenieść każde burrito na talerz. Dusić w sosie z awokado, posypać dużą sałatą rzymską, posiekaną czerwoną cebulą, jalapeo jeśli chcesz i odrobiną kwaśnej śmietany. Zrób to widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn