Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde
Słodkie ziemniaczane Burrito duszone w awokado Salsa Verde może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 541 kalorii, 14g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 277 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz Jalapeno, liście kolendry, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Chorizo i ziemniaczane Tacos z awokado Salsa Verde, Tortillan omlet Burrito z kurczakiem i salsą Verde, oraz Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 450 Stopni Fahrenheita. Słodkie ziemniaki szorować i obierać. Pokroić je na duże kawałki wielkości ugryzienia, około 1 do 1-cala szerokości / długości i-Cal głębokości. Słodkie ziemniaki wymieszać z oliwą z oliwek, kminkiem, wędzoną papryką na gorąco, pieprzem cayenne oraz solą i pieprzem. Upewnij się, że są lekko pokryte olejem ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Całe świeże Jalapeno
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Uncje Płynu świeżej Wody
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Słodkie ziemniaki wylać na dużą blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Bataty ułożyć równomiernie w jednej warstwie. Nie przepełniaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Piec około 45 minut, przerzucając kawałki słodkich ziemniaków do połowy, aż będą złote i karmelizowane na brzegach.Zrobić sos awokado: w robocie kuchennym lub dobrym blenderze, połączyć miąższ awokado, salsa verde, czosnek, jalapeo (pomiń to, jeśli salsa jest pikantna) i sok z limonki. Mieszanka.
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Zęby Przyrodzenia
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodać kolendrę i ponownie zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
5
W razie potrzeby dodaj wodę, aby rozrzedzić sos; sos powinien łatwo spaść z łyżki. Posmakuj i wymieszaj z solą morską lub w razie potrzeby dodaj kolejny wycisk limonki. Ten sos powinien smakować jak prawdziwy kopniak w usta; będziesz wiedział, że skończyłeś, gdy nie możesz przestać wchodzić na kolejną łyżkę rzeczy.Upewnij się, że piekarnik jest nadal włączony przy 450 stopniach Fahrenheita.*
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Tortille umieść na blasze wyłożonej pergaminem. W środku każdej tortilli odłożyć kilka pasków pieczonej czerwonej papryki, a następnie wlać szklankę czarnej fasoli na środek i dopełnić to wszystko filiżanką pieczonych kawałków słodkich ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona Papryka
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Posypać filiżankę lub więcej sera jack na wierzchu. Pociągnij jedną krawędź tortilli do środka burrito, a następnie przeciągnij przeciwną krawędź, aby nieco się na siebie nałożyć. Delikatnie przewróć burrito. Powtórz z pozostałymi burritos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Piec burritos przez około 5 minut na środkowym stojaku, aż ser się stopi i tortille są lekko chrupiące.Ostrożnie przenieść każde burrito na talerz. Dusić w sosie z awokado, posypać dużą sałatą rzymską, posiekaną czerwoną cebulą, jalapeo jeśli chcesz i odrobiną kwaśnej śmietany. Zrób to widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.