Słodkie roladki rodzynkowe
Słodkie roladki rodzynkowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 52 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 273 kalorie . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . Jeśli masz skórkę z cytryny, ciasteczka maślankowe, śmietanę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Roladki z kurczaka z serem feta i rukolą , roladki z kurczaka w curry i roladki z bakłażana i parmezanu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj rodzynki, orzechy, śmietanę, miód, 2 łyżki masła, cynamon i skórkę z cytryny; odstaw.
Podziel ciasto na ciasteczka na 10 kawałków. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdy kawałek na owal o średnicy 6 cali.
Na każdą porcję połóż zaokrągloną łyżkę mieszanki rodzynkowej.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od krótszego boku; zlep szwy.
Połóż roladki na nieposmarowanej blasze do pieczenia łączeniem do dołu.
Rozpuść pozostałe masło i posmaruj nim ciasto.
Piec w temperaturze 375° przez 12-14 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić przez 2 minuty.
Wymieszaj cukier, wanilię i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję pozwalającą na polewanie bułeczek.