Słodkie Orzechy Włoskie

Słodkie Orzechy Włoskie
Słodkie orzechy włoskie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1074 kalorii, 18g białka, oraz 103g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, woda; plus 6 łyżki, połówki orzecha włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Frytki ze słodkich ziemniaków z orzechami włoskimi, brązowym cukrem i słodkim sosem Chili, Słodka dynia z orzechami włoskimi, oraz Słodkie I Pikantne Orzechy Włoskie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 5 szklanek wody w garnku i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
2
Dodać orzechy włoskie i wymieszać. Pozostawić wodę do wrzenia i gotować przez 3 minuty. Wyłącz ogrzewanie i wlej zimną wodę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
3
Dokładnie odsączyć orzechy w sitku. Powrót orzechów do garnka, dodać 5 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Pozostawić orzechy do wrzenia przez 5 minut, następnie ponownie odcedzić i odstawić orzechy na bok do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
4
Ten następny krok wymaga wok, który jest całkowicie wolny od oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Umieść 6 łyżek wody w woku i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać cukier i wymieszać do rozpuszczenia łopatką. Doprowadzić do wrzenia i stale mieszać przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm
7
Dodać orzechy włoskie i nadal mieszać przez około 8 minut, lub aż orzechy są całkowicie pokryte syropem cukrowym i płyn w woku odparował. Jak orzechy włoskie stają się szkliwione z syropem, należy uważać, aby regulować ciepło, więc ani orzechy, ani glazury pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Lody Waniliowe Lub BrzoskwinioweLody Waniliowe Lub Brzoskwiniowe
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Wyłącz ogrzewanie. Używając chińskiego Sitka, Usuń orzechy włoskie i odstaw na talerzu. Umyć wok i szpatułkę bardzo gorącą wodą, aby usunąć resztki cukru i dokładnie wysuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)
1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Umieść olej arachidowy w woku i podgrzej go do temperatury 375ºF na termometrze do głębokiego smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Umieścić orzechy włoskie na sitku i obniżyć je do gorącego oleju. Smażyć orzechy włoskie, mieszając łopatką, przez około 5 minut, lub aż zmienią się na złoty bursztynowy brąz. Wyłącz ogrzewanie. Wyjmij orzechy z oleju za pomocą sitka i pozwól na chwilę odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm
11
Rozłóż orzechy na blasze do pieczenia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Po 2 minutach poluzuj orzechy włoskie, aby nie przyklejały się do siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
12
Podawać schłodzone nakrętki lub przenieść je do hermetycznego pojemnika i przechowywać zgodnie z zaleceniami na wstępie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
13
Od opanowania sztuki chińskiej kuchni przez Eileen Yin-Fei Lo. Copyright © 2009 by Eileen Yin-Fei Lo; photographs copyright © 2009 by Susie Cushner. Wydany przez Chronicle Books LLC.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn