Słodkie Orzechy Włoskie
Słodkie orzechy włoskie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1074 kalorii, 18g białka, oraz 103g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, woda; plus 6 łyżki, połówki orzecha włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Frytki ze słodkich ziemniaków z orzechami włoskimi, brązowym cukrem i słodkim sosem Chili, Słodka dynia z orzechami włoskimi, oraz Słodkie I Pikantne Orzechy Włoskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 5 szklanek wody w garnku i zagotuj na dużym ogniu.
Dodać orzechy włoskie i wymieszać. Pozostawić wodę do wrzenia i gotować przez 3 minuty. Wyłącz ogrzewanie i wlej zimną wodę do garnka.
Dokładnie odsączyć orzechy w sitku. Powrót orzechów do garnka, dodać 5 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Pozostawić orzechy do wrzenia przez 5 minut, następnie ponownie odcedzić i odstawić orzechy na bok do wyschnięcia.
Ten następny krok wymaga wok, który jest całkowicie wolny od oleju.
Umieść 6 łyżek wody w woku i zagotuj na dużym ogniu.
Dodać cukier i wymieszać do rozpuszczenia łopatką. Doprowadzić do wrzenia i stale mieszać przez 2 minuty.
Dodać orzechy włoskie i nadal mieszać przez około 8 minut, lub aż orzechy są całkowicie pokryte syropem cukrowym i płyn w woku odparował. Jak orzechy włoskie stają się szkliwione z syropem, należy uważać, aby regulować ciepło, więc ani orzechy, ani glazury pali.
Wyłącz ogrzewanie. Używając chińskiego Sitka, Usuń orzechy włoskie i odstaw na talerzu. Umyć wok i szpatułkę bardzo gorącą wodą, aby usunąć resztki cukru i dokładnie wysuszyć.
Umieść olej arachidowy w woku i podgrzej go do temperatury 375ºF na termometrze do głębokiego smażenia.
Umieścić orzechy włoskie na sitku i obniżyć je do gorącego oleju. Smażyć orzechy włoskie, mieszając łopatką, przez około 5 minut, lub aż zmienią się na złoty bursztynowy brąz. Wyłącz ogrzewanie. Wyjmij orzechy z oleju za pomocą sitka i pozwól na chwilę odcedzić.
Rozłóż orzechy na blasze do pieczenia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Po 2 minutach poluzuj orzechy włoskie, aby nie przyklejały się do siebie.
Podawać schłodzone nakrętki lub przenieść je do hermetycznego pojemnika i przechowywać zgodnie z zaleceniami na wstępie.
Od opanowania sztuki chińskiej kuchni przez Eileen Yin-Fei Lo. Copyright © 2009 by Eileen Yin-Fei Lo; photographs copyright © 2009 by Susie Cushner. Wydany przez Chronicle Books LLC.