Słodkie i pikantne krewetki to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na $8.0 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 747 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, olej roślinny, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Słodkie I Pikantne Krewetki, Słodkie I Pikantne Krewetki Dla Dwojga, oraz Słodkie I Pikantne Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać razem sos sojowy, olej sezamowy, cukier, pokruszony czerwony pieprz i skrobię kukurydzianą, aż skrobia kukurydziana się rozpuści; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Skrobia Kukurydziana
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Cukier
2
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Podsmaż cebulę, paprykę i marchewkę na oleju 2 do 3 minut lub do chrupkości-miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Marchew
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wymieszać w mieszance sosu sojowego i krewetek. Stir-fry 3 do 5 minut, aż krewetki są różowe i jędrne i sos jest zagęszczony.