Słodkie i pikantne Curry z ciecierzycą

Słodkie i pikantne Curry z ciecierzycą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich przepisów, więc dać słodkie i pikantne Curry z ciecierzycą spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 3,31 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, fasola garbanzo, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Słodkie i pikantne Curry z ciecierzycą, Słodkie ziemniaczane Curry ze szpinakiem i ciecierzycą, oraz Wolnoopalacz curry warzywne ze słodkimi ziemniakami i ciecierzycą.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej sezamowy na patelni na średnim ogniu; gotować indyka z cebulą i czosnkiem w oleju, aż mięso nie jest już różowy, 10 do 15 protokół. Mięso pokroić w kruszy jak gotuje. Wymieszać w fasoli garbanzo, pomidory, curry w proszku, sos chili, i mleko kokosowe; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pokruszonymi płatkami czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn