Słodka Marynowana Rzodkiewka Daikon
Słodka marynowana rzodkiewka Daikon może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 452 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz rzodkiewkę daikon, sól koszerną, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Spróbuj Wietnamska marynowana marchewka i rzodkiewka Daikon, Wietnamska marynowana marchewka i rzodkiewka Daikon, oraz Pikantno-Słodka Azjatycka Sałatka z marynowanym daikonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj ocet, wodę, cukier i kurkumę. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie obierz rzodkiewkę daikon i pokrój na grube okrągłe kawałki. (Jeśli twój daikon jest bardzo duży, pokrój rundy w półokrągły.)
Umieścić w durszlaku z solą i dobrze wymieszać.
Umieścić durszlak nad miską i odcedzić na 1 godzinę. Spłucz sól kilkoma zmianami wody i dobrze osusz daikon. Umieścić w sterylizowanym szklanym słoiku.
Wlać schłodzoną solankę przez filtr do kawy (lub sitko wyłożone gazą) do słoika, aby pokryć plastry rzodkiewki. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, najlepiej na noc. Będzie przechowywać przez około 2 tygodnie.