Słodka i pikantna Fasolka po pieczeniu
Słodka i pikantna Fasolka po pieczeniu jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Słodka I Pikantna Fasolka Zapiekana Z Szynką, Słodka i pikantna Fasolka po pieczeniu, oraz Słodkie i pikantne BBQ Baked Beans.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; przykryć i odstawić 8 godzin lub na noc.
Boczek gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 5 minut lub tylko do chrupkości.
Usunąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżkę kapieli na patelni; powrót boczek na patelnię.
Dodaj cebulę do kapieli na patelni; gotować 5 minut lub aż cebula zacznie brązowieć, często mieszając.
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 2 minuty, często mieszając.
Dodaj melasę, cukier, jalapeo, musztardę i czerwoną paprykę; wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać fasolę i 4 szklanki wody. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Przykryć i piec w 350 przez 3 godziny. Wymieszać w pozostałej 1 szklance wody. Przykryć i piec dodatkowe 1 godzinę lub aż ziarna będą miękkie, ale nie rozpada się, a ciecz jest prawie wchłaniany.
Wyjąć z piekarnika; wymieszać z solą.