Sól Przyprawowa Po Japońsku

Sól Przyprawowa Po Japońsku
Sól przyprawowa w stylu japońskim to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap marynata. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 34 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, mielony imbir, mak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fool ' s Salt - Sel Fou-sól przyprawowa w stylu francuskim, Przyprawa Bez Soli, oraz Sól Przyprawowa.

Instrukcje

1
Zmiel tosty, pokruszone arkusze nori w młynku do przypraw na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
2
Dodaj tosty sezamu, drobno startą skórkę z mandarynek lub cytryn, sól koszerna, tosty pieprz Syczuan, mielony imbir, papryka, tosty biały lub czarny mak, i pieprz cayenne; pulse do jednolitej mieszanki przypraw, ale nie do proszku. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej.Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sól KoszernaSól Koszerna
PieprzPieprz
MakowiecMakowiec
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
MandarynkaMandarynka
PaprykaPapryka
CytrynaCytryna
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn