Sól i pieprz Rib Eye
Sól i pieprz Rib Eye może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 946 kalorii, 91g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $10.11 za porcję. Mieszanka grubej soli morskiej, grubo zmielony pieprz, 2" -2 " rib eye i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sól I Pieprz Krewetki, Krewetki z solą i pieprzem, oraz Krewetki Z Solą I Pieprzem.
Instrukcje
Umieść stek na stojaku z drutu ustawionym na prześcieradle. Osuszyć ręcznikami papierowymi.Doprawić 1/2 łyżeczki soli na stronę. Chilluncovered do 3 godzin.
Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed uprawą i odstawić do temperatury pokojowej.Osuszyć ręcznikami papierowymi. Ponownie przyprawić 1/2 łyżeczki soli; wcisnąć 1/2 łyżeczki pieprzu, tak aby kawałki przylegały.
Zbuduj dwustrefowy ogień w węglu węglowym do bezpośredniego (średnio-wysokie węgle) i bezpośredniego (średnio-niskie węgle) ciepła.Alternatywnie, podgrzać grill gazowy do wysokiej justbefore gotowania, pozostawiając jeden palnik onlow. Podsmaż stek na bezpośrednim ogniu, flippingonce, aż ładnie zwęglone, 3-4 minutspers stronie. (Jeśli wystąpi nawrót, użyj szczypiec, aby przesunąć stek do chłodniejszej części grilla.) Przenieś stek na pośrednie ciepło iKontynuuj grillowanie, odwracając raz, 3-4 minuty na stronę. Za pomocą szczypiec podnieś stek i przypiecz obie krawędzie (od strony kości i od strony pokrywy tłuszczowej) przez 1-2 minuty na bok, aby usunąć część tłuszczu. Stek z grilla temp. robocza 14-18 minut lub do momentu, gdy termometr odczytu natychmiastowego osiągnie 120 ° F na rzadkość (stek przeniesie się do 125 ° F, lub średnio-Rzadki, gdy odpoczywa).
Przenieś stek na deskę do rzeźbienia; pozwól odpocząć przez 10 minut. Pokroić w poprzek ziarna, doprawić grubą solą morską i podawać.