Sól dorsz w pomidorze czosnek Confit
Sól dorsz w pomidor czosnek Confit może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 12 i kosztuje 1,24 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, wody, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek Confit, Soczewica Z Czosnkiem Confit, oraz Pieprzowy czosnek Confit z Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryć dorsza 2 cale zimnej wody w dużej misce i moczyć, schłodzone, zmieniając wodę 3 razy dziennie, do 3 dni (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Odcedzić dorsza i przenieść do rondla 3-quart, a następnie dodać 6 szklanek wody. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu i zdjąć z ognia. (Dorsz po prostu zacznie się łuszczyć; nie gotuj, bo stanie się twardy.) Delikatnie przenieść dorsza szpatułką szczelinową do wyłożonego papierowym ręcznikiem talerza, aby osuszyć. Przykryć zwilżonym ręcznikiem papierowym i schłodzić podczas przygotowywania confit.
Gotować czosnek w oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, okazjonalnie, aż złoty, 10 do 15 protokół.
Dodaj pomidory i cukier i gotuj, często mieszając, aż pomidory rozpadną się na bardzo gęsty sos i olej oddziela, 45 minut do 1 godziny.
Rozgnieść ząbki czosnku w sosie i dodać sól i pieprz do smaku.
Rozprowadzić sos w naczyniu 3-quart gratin lub inne Ognioodporne płytkie naczynie do pieczenia i zorganizować ryby nad sosem.
Wymieszać majonez, Creme fraîche, wodę i rozprowadzić na każdym kawałku ryby. Ryby Broil 5 do 6 cali od ciepła tylko do mieszaniny majonez jest lekko rumiane, o 2 protokół.
* Gatunki soli dorsza różnią się stopniem zasolenia: mniej słona odmiana może wymagać tylko 1 dnia namaczania, podczas gdy inna może wymagać do
Aby go przetestować, po prostu posmakuj mały kawałek po 1 dniu; chcesz, aby był przyjemnie słony, ale nie przytłaczający.* Confit można wykonać 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać przed użyciem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.